Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια, 9 -10 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Σχολικής Ζωής

0
790

 

Το Μουσείο Σχολικής ζωής ανοίγει τις πόρτες του και αυτό το Σαββατοκύριακο με πολλά εργαστήρια για παιδιά όλων των ηλικιών, με βιωματικά εργαστήρια και δραστηριότητες κουκλοθέατρου, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικών τα παιδιά θα περάσουν όμορφα και δημιουργικά το χρόνο τους.
Αν θέλετε να ταξιδέψετε στη μαγεία των Χριστουγέννων και να στολίσετε το δικό σας μοναδικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο, να φτιάξετε Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, να δραματοποιήσετε ιστορίες αλλά και να λύσετε γρίφους και να περιπλανηθείτε σε λαβύρινθους μαγικούς, να ταξιδέψετε ως την πόλη του φωτός και να μετρήσετε  μ’ ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης τις μέρες που απομένουν ως τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, δηλώστε συμμετοχή.
Ένα Χριστουγεννιάτικο διήμερο με δημιουργικές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους σ’ ένα ξεχωριστό Μουσείο στην πιο όμορφη γειτονιά της Αθήνας. Μην ξεχνάτε συμμετέχοντας σε 4 εργαστήρια, μπορείτε να παρακολουθήσετε το επόμενο δωρεάν.

Μικροί Καλλιτέχνες
Βιωματικό εικαστικό εργαστήρι για παιδιά 4-7 ετών

Στο βιωματικό εργαστήρι «Μικροί Καλλιτέχνες», θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε, να παρατηρήσουμε και να επεξεργαστούμε διάφορες μορφές τέχνης, όπως την Ζωγραφική, την Γλυπτική, την Αρχιτεκτονική!
Μέσα από δραστηριότητες κουκλοθέατρου, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικών, κάθε φορά θα ανακαλύπτουμε ένα έργο τέχνης και θα γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη που το εμπνεύστηκε και το δημιούργησε!
Έπειτα θα μπορούμε όλοι μας να μεταμορφωνόμαστε σε μικρούς καλλιτέχνες, φτιάχνοντας τα δικά μας έργα τέχνης, διαλέγοντας διάφορα χρώματα και υλικά  και να τα παρουσιάζουμε ο ένας στον άλλο!
Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη ομάδα μικρών καλλιτεχνών, δημιουργώντας κάθε φορά μοναδικά έργα τέχνης!!!

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, 11:00: «Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο» Albert Chevallier Tayler
Σχεδιασμός-εμψύχωση: Φιλαρέτη Ισταμπουλούογλου

Καθώς περνούν οι μέρες του Δεκέμβρη πλησιάζουν τα Χριστούγεννα! Εσείς έχετε στολίσει Χριστουγεννιάτικο δέντρο; Στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης θα ταξιδέψουμε σε έναν πίνακα ζωγραφικής όπου μικροί και μεγάλοι στολίζουν Χριστουγεννιάτικό δέντρο! Ελάτε να τους γνωρίσουμε και μαζί τους να φτιάξουμε ο καθένας το δικό του Χριστουγεννιάτικο δέντρο με μια όμορφη παρέα!

Παραμυθοσάββατα
Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-5 ετών

Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά από 2-5 ετών, τα παιδιά μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές, έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Μέσα από γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία, έρχονται σε πρώτη επαφή με σύνθετες έννοιες με παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο.

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 12:00 Κάθε μέρα Χριστούγεννα του Andreas Koning
Σχεδιασμός-εμψύχωση: Ελένη Αντωνοπούλου – Αναστασία Ιορδάνη

Ο μικρός Μαξ φέτος θα ζητήσει από τον Άγιο Βασίλη να είναι κάθε μέρα Χριστούγεννα. Όταν η ευχή του γίνει πραγματικότητα καταλαβαίνει πως τα πράγματα δεν ήταν όπως τα είχε φανταστεί… Ένα εργαστήρι με διασκεδαστικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές και γλυκά μαγειρέματα.

Παιχνιδοκαμώματα
Εργαστήρι για βρέφη 18 –28 μηνών  με στοιχεία messy και sensory play

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο, μέσα από τις αισθήσεις, σε ένα ταξίδι τον κόσμο των υλικών, με καινούριες υφές, χρώματα και ουσίες.  Με τη βοήθεια πάντα των γονέων, τα παιδιά γνωρίζουν σιγά σιγά πώς να εστιάζουν καλύτερα, να συγχρονίζουν χέρια, να ακούν σε παραγγέλματα, να περιεργάζονται και να συνεργάζονται.  Ένα άκρως βιωματικό, διασκεδαστικό εργαστήρι βασισμένο στο παιχνίδι, με στόχο την αισθητηριακή ανάπτυξη των παιδιών.

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, 11:00: «Ο καλοκάντζαρος σώζει το καλικαντζαροχωριό», του Βαγγέλη Ηλιόπουλου.
Σχεδιασμός-Εφαρμογή: Σαββίνα Σταυρινίδου

“Παραμύθι σαν αρχίσει, βάλε χρώμα να γεμίσει..
Βάλε αστείες μουσικές, βάλε και δυό σκανταλιές,
Κι από όμορφα παιδάκια, να σου καλικαντζαράκια!”

Δραματοποίηση, μουσικά παιχνίδια,
όμορφες χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

Μαγικά Πειράματα
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Φυσικών Επιστημών
για παιδιά 5 έως 8 ετών

Μέσω του εργαστηρίου «Φυσικών Επιστημών» επιδιώκεται η επαφή των παιδιών με τις επιστήμες και την τεχνολογία, μέσα από την ενασχόλησή τους με απλά πειράματα, και με θεματικές ενότητες που τα απασχολούν καθημερινά. Η προσέγγιση όλων των θεμάτων γίνεται με ευαισθησία και με μέσα και τεχνικές, οικείες προς το παιδί και τις αυξημένες ανάγκες του (χρήση εκπαιδευτικού δράματος, χρήση νέων τεχνολογιών, θεατρικό παιχνίδι, κ.λπ).

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, 11:00:  Χριστουγεννιάτικα επιστημονικός λαβύρινθος
Σχεδιασμός-Εφαρμογή: Χαρίκλεια Θεοδωράκη

Τα δώρα των Χριστουγέννων χάθηκαν! Σας περιμένουμε σε ένα εργαστήρι γεμάτοι μυστήριο, κρυφούς διαδρόμους και γρίφους που θα μας οδηγήσουν σε επιστημονικά μονοπάτια! Ο δικός μας λαβύρινθος θα ξεκλειδώσει την επιστημονική μαγεία των Χριστουγέννων!

Σκανταλοτεχνίες
Πολυθεματικό εργαστήρι για παιδιά 3-5 ετών

Στόχος του εργαστηρίου η ανάπτυξη της φαντασίας των παιδιών, μέσα από ιστορίες, παραμύθια, μύθους και εικόνες. Μέσα από τη δραματοποίηση της ιστορίας, με τη βοήθεια των μουσικών οργάνων, παρέα με το θεατρικό παιχνίδι και τα εικαστικά, αλλά και με πειράματα πολλά, ξεδιπλώνω τον ξεχωριστό μου χαρακτήρα,  παίζω και μαθαίνω.
Ένα πραγματικά δημιουργικό εργαστήρι, που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά, να ασχοληθούν με τις τέχνες,  γνωρίζοντας το θέατρο, τη μουσική και τη ζωγραφική, να πειραματιστούν, και να διασκεδάσουν, ζωντανεύοντας μέσα από το παιχνίδι, όμορφες ιστορίες.

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, 12:00: Γαλλία και Γερμανία
Σχεδιασμός-Εφαρμογή: Σαββίνα Σταυρινίδου

Η πόλη του φωτός, ντύνεται στα λευκά και μας μαγεύει και ένα χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο από τη Γερμανία, έρχεται να μετρήσει αντίστροφα τις μέρες για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά…

Διάρκεια 60 λεπτά
Κόστος Συμμετοχής: 12€
Έκπτωση 10% για αδέρφια
Οι θέσεις είναι περιορισμένες
Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr 210 3250341
Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Ενημερωθείτε για τις δράσεις και τα τελευταία Νέα του Μουσείου Σχολικής Ζωής από την ιστοσελίδα του και από τη σελίδα του στο Facebook

 Ώρες λειτουργίας:
Καθημερινά: 10:00-18:00

Σαββατοκύριακα 11:00-19:00
Δευτέρα: Κλειστά
Eίσοδος: 3 ευρώ.
Δωρεάν σε εκπαιδευτικούς, παιδιά έως 12 ετών,
κατόχους κάρτας εισόδου σε Μουσείο και στα μέλη μας.

Διεύθυνση:
Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα 10558

Τηλ. 2103250341