Ψέματα, του Τζέφρι ντε Πέναρτ

0
343

Ο Λουκάς, ο λύκος, και ο Μελέτης το γουρούνι, φίλοι από τα προηγούμενα -εμβληματικά- βιβλία του Τζέφρι ντε Πέναρτ,  κανονίζουν συνάντηση μπαμπάδων. Μεγάλη έκπληξη συμβαίνει. Έχουν ξανασυναντηθεί αυτοί οι δύο, κάποτε, παλιά, κάπου εκεί και ήταν μια δυσάρεστη, απαίσια ανάμνηση, καθώς η αντιπάθεια μεταξύ τους ήταν μεγάλη.

Τα παιδιά τους ρωτάνε τι συνέβη και εκείνοι θυμούνται τα γεγονότα. Μόνο που ο καθένας έχει μια άλλη εκδοχή για όσα συνέβησαν. Και οι συνθήκες εκείνης της συνάντησης; Α! Ο καθένας έχει τη δική του εκδοχή για το τι πραγματικά έγινε! Και αφού θυμούνται εκείνη την παλιά κόντρα, τώρα ήρθε η ώρα να εξηγηθούν.

Συμπαθητική, ενδιαφέρουσα για την οπτική του άλλου, μα όχι από τις πιο αξιοζήλευτες ιστορίες του Μελέτη και του Λουκά που έχουν δώσει άριστα δείγματα (αξεπέραστο Το γεύμα των λύκων) και των λύκων του εξέχοντα Γάλλου δημιουργού Τζέφρι ντε Πέναρτ (Να ‘μαι ξανά, Ο Καλόκαρδος Λύκος, Δεν είναι όλοι φίλοι σου, Ο Λύκος ξαναγύρισε, Πρέπει να ελευθερώσω το παιδί κ.α.). Για τις παλιές έχθρες που αναβιώνουν, αλλά και τους δρόμους που άνοιξαν στη ζωή εν… αγνοία των πρωταγωνιστών τους και τις περασμένες αντιπαλότητες που πρέπει να αφήνουμε στην άκρη για να διοχετεύουμε στο τώρα και το καλό την ενέργειά μας.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Ψέματα!
Τίτλος πρωτοτύπου: Mensonges!
Συγγραφέας: Τζέφρι ντε Πέναρτ
Εικονογράφηση: Τζέφρι ντε Πέναρτ
Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Φεβρουάριος 2019
Σελίδες: 40
Μέγεθος: 21 Χ 29
ISBN: 978-960-569-927-7