Όλα στην ώρα τους, της Κικής Δημητριάδου

0
864

Έρχεται ο καιρός που δυο αχώριστες φίλες χωρίζουν και το “δε σ’ έχω φίλη” αντήχησε παντού χωρίς να μάθει κανείς το λόγο. Η οικογένεια της μιας έφυγε από εκείνα τα μέρη, η άλλη έμεινε στον τόπο των παιχνιδιών τους.Μεγαλώνοντας, έγινε γητεύτρα πυγολαμπίδων, καθώς τις αγαπούσε πολύ κι απέκτησε έναν γιο, ένα όμορφο αγόρι με βελούδινη καρδιά.

Τον ίδιο καιρό, στην αυλή ενός παλατιού, ζούσε ένας βασιλιάς που αναζητά το ιδανικό φόρεμα για τους αρραβώνες της κόρης του όταν αυτοί θα γίνονταν, μια ράφτρα που παιδεύεται να το φτιάξει και η μικρή κόρη του βασιλιά που ακόμα είναι παιδί. Πάσχιζε η ράφτρα, με τα καλύτερα υφάσματα και στολίδια να φτιάξει το καλύτερο φόρεμα του κόσμου, αλλά κανένα δεν άρεσε στον βασιλιά. Και εκείνη ακριβώς τη στιγμή, η ζωή άρχισε να συμπλέκει τις ζωές ανθρώπων που κάποτε μοιράστηκαν αγάπη, χαρά και χαμόγελα. Γιατί η αληθινή φιλία δεν χάνεται ποτέ.

Με την μεταξωτή αύρα και τις γλυκιές λέξεις των παλιών παραμυθιών, η Κική Δημητριάδου αφηγείται με ιδιαίτερη φροντίδα μια τρυφερή ιστορία καρμικής φιλίας, λησμονιάς και επανένωσης, βιασύνης και χρονικού συγχρονισμού, αγάπης και συμπαντικής συνωμοσίας. Με όμορφη ροή και την ατμοσφαιρική μελαγχολία των παραμυθιών που ακούς πλάι σε ένα τζάκι ενώ έξω σφυρίζει ο αέρας ή κάτω από μια θροίζουσα μουριά το καλοκαίρι, η συγγραφέας ιχνηλατεί τους δρόμους της φιλίας και της αγάπης, της μοίρας και της τύχης, μέσα από τους οικείους -αρχετυπικούς στα παραμύθια- κόσμους των βασιλιάδων, της φύσης, των ανέμελων παιδικών στιγμών, των κόσμων που χωρίζουν και ξανασμίγουν. Γιατί όποιου του μέλλει να σωθεί, ποτέ του δε σωπαίνει.

Με καλές στιγμές στα αντικείμενα και την διάταξή τους στις σελίδες η χειροποίητη εικονογράφηση της Έφης Κοκκινάκη.

Εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Όλα στην ώρα τους
Συγγραφέας: Κική Δημητριάδου
Συγγραφέας: Έφη Κοκκινάκη
Εκδόσεις: Τζιαμπίρης, Οκτώβριος 2018
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Studio Green
Επιμέλεια-διορθώσεις: Φώτης Γιάντσιος
Σελίδες: 40
Μέγεθος: 24 Χ 26
ISBN:
978-960-593-289-3