Όλα τα παιδιά των πυρόπληκτων περιοχών δωρεάν σε παιδικούς σταθμούς

0
400

Όλα τα παιδιά των πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής θα φοιτήσουν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς δωρέαν.

Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) έγινε αποδεκτό το αίτημα του διοικητικού της συμβουλίου από τα συναρμόδια υπουργεία και όλα τα παιδιά που προέρχονται από τους τέσσερις δήμους που επλήγησαν από τις τραγικές πυρκαγιές του Ιουλίου (Μαραθώνας, Ραφήνα-Πικέρμι, Μέγαρα και Λουτράκι) θα πάρουν vousher φοίτησης ακόμα κι αν οι φάκελοί τους είναι ελλιπείς.

Η ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ κάνει λόγο για 1686 βρέφη-νήπια-παιδιά (Α και Β κατανομή) που θα πάρουν voucher και μόνο 96 απορρίψεις λόγω ανυπέρβλητων εμποδίων.

Αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία διευκρινίζεται από την ΕΕΤΑΑ ότι «για το 2018 δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, καθώς έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα γίνει η δεύτερη κατανομή. Η δέσμευση των αρμόδιων υπουργείων είναι ότι, όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος θα χορηγηθούν voucher σε όλους εκείνους που θα βρουν θέσεις σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. Έτσι ο πρόσθετος αριθμός των voucher που θα δοθούν τον Σεπτέμβριο, με την διαδικασία της δεύτερης κατανομής, θα είναι περίπου 30 – 31.000».

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη κατανομή δόθηκαν voucher σε 93.997 παιδιά.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ