Όταν η Ματίλντα κοίταξε κατάματα τον Ντόναλντ Τραμπ

0
988
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τα βιβλία: παίζει να μην τα έχει και πολύ σε υπόληψη και μάλιστα πριν λίγο καιρό φέρεται να είχε δηλώσει πως δεν του αρέσει η μυρωδιά τους. Απίστευτη δήλωση!
Το καλύτερο όμως το μάθαμε από τα διεθνή δίκτυα (Independent, Time, Telegraph, Cnn) σήμερα: Η Ματίλντα στάθηκε απέναντί του και τον κοιτά κατάματα! Ναι! Στο Missenden του Μπακινγχαμσάιρ της Νοτιοανατολικής Αγγλίας, εκεί όπου ο συγγραφέας της έζησε για περίπου 36 χρόνια, η Ματίλντα Γουόρμγουντ, η διάσημη ηρωίδα του Ρόαλντ Νταλ στάθηκε μπροστά στον πρόεδρο των Η.Π.Α., Ντοναλντ Τραμπ γιορτάζοντας τα 30α της γενέθλια από την πρώτη της έκδοση.
Πρόκειται ασφαλώς για ένα άγαλμα όπου η ατρόμητη Ματίλντα κοιτάζει με τη γνωστή της γενναιότητα τον Αμερικανό πρόεδρο. Η ιδέα προέκυψε όταν η εταιρεία The Roald Dahl Story Company διεξήγαγε ένα διαγωνισμό που προέτρεπε το κοινό να πει ποιον θα ήθελε να αντιμετωπίσει η Ματίλντα. Το 42% των συμμετεχόντων ψήφισε πως θα ήθελαν να δουν τον Ντόναλντ Τραμπ απέναντί της με το 21% να επιθυμεί την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.