Όταν ο Μάικ Κένι ήρθε στην Ελλάδα

0
411

Ο Mike Kenny θεωρείται ένας από τους κορυφαίους θεατρικούς συγγραφείς της γενιάς του σε όλον τον κόσμο, με ειδίκευση στο παιδικό θέατρο. Η εφημερίδα Independent τον έχει συμπεριλάβει στους δέκα καλύτερους θεατρικούς συγγραφείς εν ζωή (Top Ten Living Playwrights), ενώ έργα του παίζονται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στις τελευταίες του επιτυχίες περιλαμβάνονται τα «Random Selfies» (Ovalhouse) και «The Messenger» (Barnstorm, Ireland), αλλά και πετυχημένες μεταφορές των «Solace of the Road» (Derby Theatre), «Wind in the Willows» (York Theatre Royal), «The Boy Who Cried Wolf» (Tutti Frutti) και «Edmund the Learned Pig» (The Royal Exchange).

Η μεταφορά του «The Railway Children» στο θεατρικό σανίδι απέσπασε το Olivier Award. Το 2012 επανέκδωσε το «The York Mysteries», και έκτοτε αφοσιώθηκε στο «Blood and Chocolate», ένα φιλόδοξο έργο. Τέλος, έχει εκπροσωπήσει τη Βρετανία στο World Congress of Children’s Theatre στη Βαρσοβία με την επανέκδοση-μεταφορά του κλασικού έργου «Rapunzel».

Επισκέφθηκε την Ελλάδα στα πλαίσια του 5ου Ευρωπαϊκού Λογοτεχνικού Περιπάτου το διήμερο των τυφώνων (28-30 Σεπτεμβρίου) και πάντοτε χαμογελώντας μίλησε για το θέατρο, τα παιδιά και τους νέους, το είδος και την ποιότητα θεάτρου που υπερασπίζεται μέσα από τα γραπτά του και τον Ναζ, Το Αγόρι με τη Βαλίτσα (εκδόσεις Πατάκη) που διασκεύασε η Ξένια Καλογεροπούλου.