Όταν τα παιδιά μιλούν για την Κατερίνα και τον Έγκμοντ

0
712

katerinakris_fotos4Όταν φιλοξενείς ένα τόσο ιδιαίτερο “ζευγάρι” όπως η Κατερίνα Κρις και ο Έγκμοντ Κλαβιέ, δεν μπορείς παρά να έχεις κι έναν ιδιαίτερο επίλογο για να κλείσεις το αφιέρωμα. Δείτε λοιπόν τι συμβαίνει όταν οι μεγάλοι δεν γνωρίζουν τα Χμ και τα παιδιά βάζουν τα πράγματα στη θέση τους:

Στη χώρα των λεξοφάγων Χμ, ένα βιβλίο με ειδικό βάρος. Γιατί εδώ μέσα βρήκαμε τους πιο παχουλούς Χμ όλου του κόσμου.
Ο Μεσιέ Κλαβιέ δεν θα μπορούσε να λείπει και απο αυτό το βιβλίο. Γιατί Χμ χωρίς Κλαβιέ δεν γίνονται και Εγκμοντ Κλαβιέ χωρίς Χμ δεν υπάρχει.

Παναγιώτης: Είναι φυλή οι λεξοφάγοι Χμ και που βρίσκονται;
Μαρίλη: Δεν θα τα μάθουμε και όλα μέσα σε λίγες γραμμές.
Παναγιώτης: Τι κάνουν;
Μαρίλη: Τρώνε γράμματα! Είναι τόσο λαίμαργοι που και τα γράμματα της αλφαβήτας τους ανοίγουν την όρεξη.
Παναγιώτης: Θέλω να ξέρω αν σκάνε…
Μαρίλη: Όχι, όχι, φουσκώνουν τόσο πολύ και πετάνε σαν μπαλόνια. Και αν είσαι λίγο έξυπνος και με μύτη μυτερή έχεις πολλές ελπίδες να σκάσεις τα μπαλόνια και να τους ξεφορτωθείς.
Παναγιώτης: Πες μου μια λέξη των λεξοφάγων Χμ αφού λες ότι έχεις διαβάσει το βιβλίο τους.
Μαρίλη: άχαρος.
Παναγιώτης:  Εσύ είσαι άχαρη και να μάθεις να μιλάς καλύτερα.
Μαρίλη: Τι είπα; Λέξη των λεξοφάγων τόλμησα να γράψω.
Παναγιώτης: Μα με είπες άχαρο!!
Μαρίλη: Ζάχαρο σου λέω, ζάχαρο. Βέβαια σε αυτό το βιβλίο μέσα υπάρχουν και διαγνώσεις όπως αυτή της λεξοφαγογκαντεμιάς.
Παναγιώτης: Τι είναι αυτό;
Μαρίλη: Αν στο πω και αυτό τότε φοβάμαι ότι οι λεξοφάγοι Χμ θα με πουν ροδότη και εγώ ροδότης δεν γίνομαι. Πάντως να ξέρεις ότι έχεις ακόμα αρκετό δρόμο για να ανακαλύψεις την χώρα των λεξοφάγων Χμ και δεν αρκεί μόνο να έχεις το φαινόμενο της κουνιστής πολυθρόνας…

Δείτε και το απολαυστικό βίντεο με όλο το ηχητικό ντοκουμέντο που ετοίμασε η Καίτη Παρασκευά, πάντα έχει τις καλύτερες ιδέες τη στιγμή όταν οι Λεξοκυνηγοί και οι Λεξοφάγοι έχουν νικήσει κατά κράτος όλους εμάς τους υπόλοιπους-.

Στο ρόλο του μεγάλου θα ακούσετε τον μεγάλο αδερφό Παναγιώτη και στο ρόλο του παιδιού την απολαυστική Μαρίλη… Μα τι γράφουμε τώρα; Αυτό δεν ήταν στημένο δρώμενο, έγινε στα αλήθεια!

Κατερίνα Κρις και Έγκμοντ Κλαβιέ το elniplex σας ευχαριστεί για το μοναδικό Χμαφιέρωμα και το Λεξίδι που του δώσατε τη χαρά να κάνει!