More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοAlbert Einstein- Η βιογραφία μιας ιδιοφυΐας, του Walter Isaacson

    Albert Einstein- Η βιογραφία μιας ιδιοφυΐας, του Walter Isaacson

    Μια πραγματικά εξονυχιστική εξιχνίαση του φαινομένου Άλμπερτ Αϊνστάιν θα συναντήσετε στη βιογραφία του Γουόλτερ Άιζακσον που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός (πρώτη κυκλοφορία στα ελληνικά από τους Μοντέρνους Καιρούς το 2009, εκδόσεις Simon & Schuster το πρωτότυπο το 2008) σε μετάφραση του Γιώργου Μπαρουξή.

    Ο συγγραφέας ανασυνθέτει την κορυφαία προσωπικότητα του 20ου αιώνα ανασύροντας όλες τις ψηφίδες που αποτέλεσαν τον άνθρωπο-συνώνυμο της ευφυίας, τον κόσμο του οποίου συναντάμε όλοι στην καθημερινότητά μας κι ας μην το γνωρίζουμε. Παράλληλα, διαλύονται μυθολογίες και αστικοί μύθοι γύρω από το πρόσωπό του, φωτίζεται πλήρως το οικογενειακό και ευρύτερο περιβάλλον του, ενώ ζούμε βήμα βήμα την πορεία του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του και τη φοίτησή του στο καθολικό -καίτοι Εβραίος- σχολείο του Πίτερσουλε, της γειτονιάς του και τη θρησκευτική του προσήλωση στον ιουδαϊσμό παρά την κοσμική κλίση της οικογένειάς του, μέχρι την άμεση απομάκρυνσή του από καθετί θρησκευτικό και από τις σπουδές, την στάση του απέναντι στις καθιερωμένες αντιλήψεις και τις μεγάλες ανακαλύψεις, μέχρι τη διεθνή αναγνώριση και το τέλος του. Θα δούμε από πρώτο χέρι τις απόψεις του ίδιου του Αινστάιν για ο,τι συνέβαινε στον κόσμο, θα δούμε το πραγματικό περιβάλλον κάτω από το οποίο ειπώθηκαν διάσημα αποφθέγματά του τα οποία αναμασούμε σήμερα αγνοώντας το ευρύτερο πλαίσιό τους, θα ανταμώσουμε με πολύ προσωπικές παραμέτρους της εξέλιξης του ανθρώπου που καθόρισε όσο κανείς την επιστημονική εξέλιξη του 20ου αιώνα και άρα της ίδιας της σημερινής πραγματικότητας.

    Ο συγγραφέας, με προφανή σχολαστική και πολυετή έρευνα, γύρω από το φωτισμένο, ασύμμετρο μυαλό του Άλμπερτ Αϊνστάιν, ζωγραφίζει ένα υπεραναλυτικό πορτραίτο (610 σελίδες παρακαλώ) σε ένα χορταστικό βιβλίο που, παρά τη μεγάλη του έκταση, διαβάζεται με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού η πυκνότητα των γεγονότων και πληροφοριών είναι πραγματικά εντυπωσιακή και αποτρέπει από βαρετούς πλατειασμούς.

    “Εφόσον τα κυρίαρχα κράτη συνεχίζουν να έχουν εξοπλισμούς και μυστικά όπλα, οι νέοι παγκόσμιοι πόλεμοι θα είναι αναπόφευκτοι… Η μόνη σωτηρία για τον πολιτισμό και την ανθρώπινη φυλή έγκειται στη δημιουργία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης”.

    Πέρα από τον βιογραφικό και επιστημονικό χαρακτήρα του βιβλίου (με την έννοια της διαφώτισης της ζωής ενός λαμπρού επιστήμονα και όχι της παράθεσης επιστημονικών θεωριών), πρόκειται για ένα βαθιά πολιτικό βιβλίο, αφού ο Αϊνστάιν έζησε και επηρέασε, άμεσα ή έμμεσα, μεγάλες εξελίξεις, ανατροπές και γεγονότα, βρέθηκε στο επίκεντρο αντιπαραθέσεων και είδε την ανθρωπότητα να ταλαντεύεται ανάμεσα στο καλό και το κακό, τα οποία ο ίδιος προσπερνούσε ως απλές, ενδιάμεσες εκφάνσεις.

    Ο Αϊνστάιν δεν ήταν ένας πυροβολημένος επιστήμονας που διάβαζε ολημερίς. Ο Αϊνστάιν ήταν πάνω απ’ όλα ένας αιρετικός διανοητής για όλα όσα έτρεχαν γύρω του και γύρω μας. Αξίζει να τον μελετήσετε. Θα γοητευτείτε.

    Εκδόσεις Ψυχογιός.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Albert Eιinstein- Η βιογραφία μιας ιδιοφυΐας
    Συγγραφέας: Walter Isaacson
    Μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξής
    Επιμέλεια-διόρθωση: Γιώργος Κασαπίδης
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, Νοέμβριος 2018
    Ηλεκτρ. σελιδοποίηση: Ραλλού Ρουχωτά
    Σύνθεση εξωφύλλου: Δημήτρης Χαροκόπος
    Σελίδες: 616
    Μέγεθος: 17 Χ 24
    ISBN:
    978-618-01-2726-3

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular