More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΆμα βάψεις το λαγό κόκκινο σαν το αβγό, της Γιολάντας Τσιαμπόκαλου (εικ.:...

    Άμα βάψεις το λαγό κόκκινο σαν το αβγό, της Γιολάντας Τσιαμπόκαλου (εικ.: Δ. Οικονομίδης-Ε. Ακριβού)

    48114558152005.

    Μας έχει μπερδέψει αυτό το αβγό εμάς τους παλιότερους. Με ύψιλον το γράφαμε, με βήτα γάμμα μας προέκυψε. Τέλος πάντων! Σωστό είναι και ούτως ή αλλιώς καταλαβαινόμαστε.

    Εκείνο που έχει σημασία είναι η ιστορία. Έτσι λοιπόν… Άμα βάψεις το λαγό κόκκινο σαν το αυγό, σίγουρα θα σου θυμώσει. Αν του ζητήσεις συγγνώμη, θα κάνει πως δεν ακούει. Θα σουφρώσει τη μυτούλα και θα κατεβάσει τ’ αυτιά. Μα όσο θα γυρνάς τις σελίδες, όλο κάτι θα σκαρώνει, για να γίνει αυτό το Πάσχα ο καλύτερός σου φίλος. Και όσο κι αν έχει θυμώσει, θα’ ναι σαν να σε ρωτά: “Μ’ αγαπάαααας;”

    Η Sadahzinia, κατά κόσμον Γιολάντα Τσιαμπόκαλου, τους λαγούς πολύ τους αγαπά. Το ίδιο και η Ευαγγελία Ακριβού και ο Δημοσθένης Οικονομίδης που εικονογράφησαν το βιβλίο. Κι οι τρεις μαζί, μας εγγυώνται ότι κατά τη συγγραφή και εικονογράφηση αυτού του βιβλίου κανένα ζώο δεν κακοποιήθηκε αφού η αγάπη τους προς τα ζώα και δη τους λαγούς είναι δεδομένη και ανεξάντλητη. 

    Μια χαρούμενη ιστορία με φόντο το Πάσχα, αντισυμβατική, δίχως διδακτισμό και αναζήτηση υψηλών νοημάτων, θρησκευτικών ή άλλων. Μια ευχάριστη λαγο-ϊστορία για τη φιλία κι εκείνο το χρώμα, το κόκκινο, που σε κυνηγά, που θες να το αλλάξεις και που…χμ, κάτι μου λέει πως στο τέλος θα σε σώσει πάλι. Γιατί έχει αγάπη μέσα του. Από τις εκδόσεις Καστανιώτη…

    Εντάξει…είναι 14 Δεκεμβρίου κι εσείς μας μιλάτε για λαγούς και αβγά κόκκινα, θα σκεφτείτε. Δεν έχετε άδικο. Έλα, όμως που πρώτον έχουμε αυτό το αφιέρωμα στην υπέροχη Σανταζίνια και δεύτερον που ετούτο το βιβλίο πρέπει να το έχετε υπόψη σας από τώρα όταν σε τρεις μήνες θα σας έρθει το Πάσχα κατακέφαλα και θα σας ζώνουν τα φίδια ποιο βιβλίο θα σας φέρει τη δρομάτη εξοχή του Πάσχα στην τάξη! Πάρτε λοιπόν τους δικούς σας λαγούς, βάψτε τους κόκκινους, θυμώστε τους και αγαπήστε τους. Πολύ ωραία αίσθηση δίνουν οι δημιουργίες πάνω σε κούτες. Σχεδιάστε τους δικούς σας λαγούς πάνω σε χαρτόκουτες, κόψτε τους, βάψτε τους και ακολούθως παίξτε το παραμύθι με τις χαρτοκουτόκουκλές σας…από την αρχή

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Άμα βάψεις το λαγό κόκκινο σαν το αυγό!
    Συγγραφέας: Γιολάντα Τσιαμπόκαλου (Sadahzinia)
    Εικονογράφηση: Δημοσθένης Οικονομίδης-Ευαγγελία Ακριβού
    Εκδόσεις: Καστανιώτη, 2005

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular