More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+Έλληνας ο μακελάρης του σχολείου στο Τέξας, λιγότεροι οι θάνατοι στο στρατό...

    Έλληνας ο μακελάρης του σχολείου στο Τέξας, λιγότεροι οι θάνατοι στο στρατό από ο,τι στα σχολεία

    Ο 17χρονος Δημήτριος Παγουρτζής είναι ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στο Λύκειο του Σάντα Φε, κοντά στο Χιούστον. Εννέα μαθητές και ένας καθηγητής έπεσαν νεκροί από τα πυρά του, δέκα ακόμα τουλάχιστον έχουν τραυματιστεί.

    Αναφέρεται ότι ήταν ναζιστής, υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, έπαιζε σε ομάδα αμερικάνικου φούτμπολ, συμμετείχε σε επιδείξεις χορού μιας ελληνορθόδοξης εκκλησίας ενώ ο πατέρας του είναι στέλεχος της National Rifle Association, του λόμπι των όπλων που είχε χρηματοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία, όπως λένε οι δημοσιογράφοι στις Η.Π.Α. Τα όπλα με τα οποία σκότωσε ο 17χρονος, ήταν στο όνομα του πατέρα του.

    Ο Δ. Παγουρτζής ήταν παθιασμένος με τα όπλα, την ιαπωνία και την ιστορία της, την ηλεκτρονική μουσική και τα παράξενα σύμβολα. Προειδοποιούσε συνεχώς μέσω φέισμπουκ με διάφορους τρόπους, οι αναρτήσεις του μιλούσαν για αίμα, για “γεννημένος να σκοτώνει” και άλλα παρόμοια. Δεν είχε δείξει ότι είναι ικανός για κάτι τέτοιο, λένε όλοι. “Δεν είχε υπάρξει καμιά προειδοποιητική ένδειξη πως ο νεαρός επρόκειτο να διαπράξει ποτέ κάτι τέτοιο”, σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ. Μάλλον δεν έβλεπαν ούτε το φέισμπούκ του, ούτε τις μικρές λεπτομέρειες ενός παιδιού που έδειχνε απόμακρο, εσωστρεφές, σχεδόν αμυνόμενο απέναντι σε κάθε κοινωνικότητα. Για «κακομεταχείριση και προσβολές» από άλλους μαθητές έκανε λόγο συμμαθητής του φωτογραφίζοντας μπούλινγκ με θύμα τον 17χρονο.

    Μέχρι που κάτω από το παλτό του, έκρυψε δύο όπλα, εισέβαλλε στην αίθουσα όπου γινόταν το μάθημα καλλιτεχνικών, στο Λύκειο όπου φοιτούσε, και με ναζιστικά σύμβολα κρεμασμένα, και άρχισε να πυροβολεί προς κάθε κατεύθυνση.

    Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει επισύρουν την ποινή του θανάτου στο Τέξας.

    Η εφημερίδα The Washington Post έγραψε τη συγκλονιστική αλήθεια: περισσότεροι θάνατοι μέχρι στιγμής το 2018 έχουν καταγραφεί μέσα σε σχολικά ιδρύματα στις ΗΠΑ από ό,τι στις τάξεις των ένοπλων δυνάμεων.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular