More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΕκπαίδευσηΜαθηματικάΈνας πίνακας, μια γωνιά-αρτοποιείο, ένα ψηφιδωτό

    Ένας πίνακας, μια γωνιά-αρτοποιείο, ένα ψηφιδωτό

    Ο πίνακας του Θεόφιλου “Μέγα αρτοποιείον Γεωργίου Παναγιώτου Κοντοφούρναρη” είναι γνωστός κι αγαπημένος. Φέτος με αφορμή την εκπαιδευτική μας επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου στον Βαρνάβα, “μεταμορφώσαμε” το Μαγαζάκι μας σε παραδοσιακό αρτοποιείο. Ο πίνακας του Θεόφιλου μας παρείχε πολλές εικόνες και πληροφορίες για τη δημιουργία της γωνιάς. Μερικές κούτες ήταν αρκετές για να φτιάξουμε τον φούρνο, τον οποίο τοποθετήσαμε πάνω σε ένα μικρό τραπεζάκι. Ένα χαρτόνι καλυμμένο με αυτοκόλλητο ξύλο, έγινε εύκολα το εργαλείο για το φούρνισμα. Με αλατοζύμαρο φτιάξαμε και διάφορα ψωμιά για να έχει ο φούρνος μας την απαιτούμενη πραμάτεια για πούλημα. Και τότε εστιάσαμε στο μωσαϊκό του πίνακα. Ενώ για χρόνια παρατηρούσαμε τον πίνακα, θαρρείς και το διακοσμητικό αυτό το βλέπαμε για πρώτη φορά. Μια λεπτομέρεια του πίνακα με την οποία δεν έτυχε να ασχοληθούμε άλλη χρονιά, έκανε τη διαφορά στη διακόσμηση του τοίχου του αρτοποιείου μας. Η διαδικασία ήταν εξαιρετικά απλή, όπως άλλωστε και τα υλικά.

    Χρειαστήκαμε μόνο χρωματιστά χαρτάκια σημειώσεων και μαρκαδόρους. Παρατηρήσαμε πολύ προσεκτικά τον τοίχο στον πίνακα του Θεόφιλου και συζητήσαμε για τα σχήματα, τα χρώματα και το μοτίβο. Τα παιδιά πήραν τα χαρτάκια και τα διακόσμησαν με το αντίστοιχο χρώμα. Όταν τελείωσαν, καρφιτσώσαμε τα χαρτάκια τους σε διαγώνια διάταξη σε έναν φελλοπίνακα. Το αρτοποιείο μας πλέον λειτουργεί και μπορούμε να καμαρώνουμε για το όμορφο κι εξαιρετικά απλό διακοσμητικό του!

    gonia_artopoieio1

    gonia_artopoieio3

    gonia_artopoieio6

    gonia_artopoieio8

    gonia_artopoieio5

    gonia_artopoieio4

    gonia_artopoieio2gonia_artopoieio7

     

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular