More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΈνα διαφορετικό βιβλίο δραστηριοτήτων για... εκείνα τα παιδιά

    Ένα διαφορετικό βιβλίο δραστηριοτήτων για… εκείνα τα παιδιά

    Ογδόντα δύο επαγγελματίες καλλιτέχνες συναντήθηκαν για να δημιουργήσουν ένα βιβλίο ζωγραφικής με σκοπό την υποστήριξη των παιδιών οικογενειών μεταναστών που χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους στις Η.Π.Α.

    Το βιβλίο έχει τίτλο “Χρωματίζοντας χωρίς σύνορα” (Coloring Without Borders) και τα έσοδά από την πώλησή του θα διατεθούν στην οργάνωση Families Belong Together, η οποία παρέχει βοήθεια σε οικογένειες μεταναστών οι οποίες χωρίστηκαν στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού βάσει του νόμου «μηδενικής ανοχής» του Προέδρου Τραμπ.

    Καλλιτέχνες όπως οι Jim Field, Karin Fong, Dez Stavracos, Eamonn O’Neill, Giovana Pham, Henry de Leon, Jimmy Thompson, Kenard Pak και Max Ulichney, δημιούργησαν ένα βιβλίο δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει δεκάδες σελίδες όπου απεικονίζεται μια σειρά από σκηνές, όπου παραλείπονται στοιχεία και τα παιδιά καλούνται να συμπληρώσουν ζωγραφίζοντας ευφάνταστα ζητούμενα όπως τα έπιπλα του σπιτιού ενός μυρμηγκιού ή τη συνέχεια της εικόνας δύο τεράτων που κάθονται σε μια τραπεζαρία. Με τον τρόπο αυτό οι σελίδες του βιβλίου κινητοποιούν τη φαντασία ενός παιδιού συνθέτοντας ένα πραγματικά εξαιρετικό βιβλίο δραστηριοτήτων πέρα από τις τετριμμένες ασκήσεις κλειστού τύπου. Ο μόνος περιορισμός που τους δόθηκε ήταν ένας: όχι γραμμές ή περιθώρια μέσα στα οποία θα έπρεπε να χρωματίζουν τα παιδιά.

    Το βιβλίο έχει μέχρι στιγμής έχει πουλήσει 7.000 αντίτυπα ενώ κάθε βιβλίο κοστίζει 24,95 δολάρια. Η Jennifer Sofio Hall, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας σχεδιασμού κινουμένων σχεδίων Elastic, είχε την επιμέλεια του βιβλίου.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular