More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΈνα παιδικό βιβλίο που γράφτηκε στη φυλακή

    Ένα παιδικό βιβλίο που γράφτηκε στη φυλακή

    Το βιβλίο Jay Jay the Journalist γράφτηκε μέσα στη φυλακή από τον Wa Lone, έναν από τους δύο δημοσιογράφους του πρακτορείου Reuters που συνελήφθησαν στην Μιανμάρ τον Δεκέμβριο του 2017.

    Η ιστορία του βιβλίου αφορά σε έναν νεαρό δημοσιογράφο που ερευνά τι κρύβεται πίσω από τους μυστηριώδεις θανάτους ζώων και την καταστροφή των ορυζώνων σε ένα χωριό. Οι χωρικοί κατηγόρησαν τα κακά πνεύματα και με προσευχές προσπάθησαν να ξορκίσουν το κακό, ωστόσο ο περίεργος και με μια ερώτηση στο στόμα Jay Jay δεν πείστηκε και ξεκίνησε να ανακαλύψει την αληθινή αιτία της καταστροφής. Λίγο αργότερα, θα ανακαλύψει ότι η κατάσταση του χωριού οφείλεται σε εργοστάσια που ρυπαίνουν ένα κοντινό ποτάμι. Οι αναφορές του αγοριού, που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα του σχολείου, ώθησαν τις αρχές να ενεργήσουν και να δώσουν λύση στο πρόβλημα.

    Ο συγγραφέας του βιβλίου, Wa Lone, μαζί με τον συνάδελφό του Kyaw Soe Oo, συνελήφθησαν διερευνώντας τη δολοφονία 10 μουσουλμάνων ανδρών και παιδιών από τις δυνάμεις ασφαλείας του Μιανμάρ στο χωριό Inn Din και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση επτά ετών από δικαστήριο της Μιανμάρ για κατοχή εμπιστευτικών εγγράφων. Η σύλληψή τους προκάλεσε διεθνείς αντιδράσεις. Η κόρη του Wa Lone γεννήθηκε τον Αύγουστο, ενώ εκείνος ήταν στη φυλακή.

    Ο Wa Lone πέρασε μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου του, κάνοντας φιλανθρωπικό έργο, συμπεριλαμβανομένης της διανομής βιβλίων σε παιδί. Έβλεπε ως προσωπική του ευθύνη να ενημερώνει την κοινωνία και να καταπολεμά τις καταχρήσεις εξουσίας

    Το βιβλίο εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Third Story Project, σε 6.000 αντίτυπα εκ των οποίων τα 5.000 περίπου μοιράστηκαν δωρεάν σε σχολεία βιβλιοθήκες και μοναστήρια γύρω από την Μιανμάρ, καθώς και σε αγροτικά χωριά της περιοχής.

    Σύντομα αναμένεται η δεύτερη ιστορία της σειράς του Ja Jay που θα κυκλοφορήσει τους πρώτους μήνες του 2019. Το βιβλίο αυτή τη φορά θα περιλαμβάνει ένα σημαντικό γυναικείο χαρακτήρα. Θα είναι ένα δώρο στην κόρη του Wa Lone.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular