More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+StoriesΈνα σχολείο μέσα στο δάσος κέρδισε το Διεθνές Βραβείο Αρχιτεκτονικής

    Ένα σχολείο μέσα στο δάσος κέρδισε το Διεθνές Βραβείο Αρχιτεκτονικής

    Ένα σχολικό συγκρότημα στην άκρη του τροπικού δάσους στη βόρεια Βραζιλία, σχεδιασμένο από βραζιλιάνους αρχιτέκτονες, Aleph Zero και Rosenbaum, κέρδισε το Διεθνές Βραβείο RIBA 2018.

    Οι κριτές του Διεθνούς Βραβείου RIBA 2018 ανακοίνωσαν ότι το συγκρότημα που ονομάζεται “Παιδικό χωριό στο Φορμόζο του Αραγκουάια” (Children Village in Formoso do Araguaia” και βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη αγροτική περιοχή δίπλα στους ορυζώνες της επαρχίας Tocantins της Βραζιλίας, περίπου 370 μίλια βορειοανατολικά από την πρωτεύουσα Μπραζίλια και 930 μίλια από τη θάλασσα, κερδίζει το βραβείο του καλύτερου κτηρίου στον κόσμο.

    Το συγκρότημα αποτελείται από δυο πανομοιότυπα κτήρια εναρμονισμένα απόλυτα με το περιβάλλον, το κλίμα και τον πολιτισμό της περιοχής, ένα πραγματικά υπέροχο παράδειγμα για όλο τον κόσμο.

    Το σχολείο Canuanã μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 540 μαθητές. Οι κοιτώνες βρίσκονται γύρω από μεγάλες αυλές με τροπικά δέντρα και βλάστηση καθώς και πισίνες με τροπικά ψάρια.Κάθε κοιτώνας φιλοξενεί μόνο έξι μαθητές ηλικίας 13 έως 18 ετών και είναι εξοπλισμένος με αποθηκευτικούς χώρους, μπάνιο καθώς και τον απαραίτητο ιματισμό. Ξύλινες σκάλες οδηγούν από τις αυλές στους κοιτώνες καθώς και στους χώρους παιχνιδιού, ανάγνωσης και διασκέδασης. Εκτός από τις αίθουσες διδασκαλίας, τραπεζαρίας και ενός μικρού νοσοκομείου, υπάρχουν επίσης χώροι χαλάρωσης με αιώρες και πεζόδρομοι με θέα σε όλο το σχολικό συγκρότημα αλλά και στο απέραντο καταπράσινο τοπίο, έξυπνη στράγγιση με χρήση ζευγών χρωματιστών σωλήνων βροχόπτωσης και πολλές άλλες καινοτομίες.

    Το σχολείο Canuanã χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Bradesco, το οποίο κατέχει τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στο Μεξικό. Είναι ένα από τα σαράντα σχολεία που παρέχουν εκπαίδευση σε μειονεκτούντα ντόπια παιδιά.

    Το Διεθνές Βραβείο RIBA απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε ένα κτίριο που υποδεικνύει την αριστεία του σχεδιασμού και τις αρχιτεκτονικές φιλοδοξίες και προσφέρει σημαντικές κοινωνικές υπηρεσίες. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά αρχιτεκτονικά βραβεία παγκοσμίως.Το Παιδικό Χωριό επιλέχθηκε από έναν κατάλογο τεσσάρων εξαιρετικών νέων κτιρίων από μια μεγάλη κριτική επιτροπή υπό την προεδρία της διάσημης αρχιτέκτονα Elizabeth Diller.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular