More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΕιδήσειςΈνα σχολείο που αλλάζει τον τρόπο δήλωσης στις εκπαιδευτικές επισκέψεις του για......

    Ένα σχολείο που αλλάζει τον τρόπο δήλωσης στις εκπαιδευτικές επισκέψεις του για… καλό!

    Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης φανέρωσε έναν διαφορετικό δρόμο στην πραγματοποίηση των εκπαιδευτικών του επισκέψεων και εκδρομών. Γιατί δεν φοβάται το καινούριο όταν αυτό έχει να προσφέρει και να διδάξει ευαισθησία, πράξη, συναίσθηση. Δημιούργησε μια ηλεκτρονική φόρμα έγκρισης συμμετοχής εξοικονομώντας χαρτί, γραφειοκρατία και χρόνο. Διαβάστε λοιπόν:

    “Για την πραγματοποίηση μία εκπαιδευτικής επίσκεψης για τους μαθητές του σχολείου μας απαιτείται έγκριση των γονέων και αυτή πραγματοποιείται όταν συμμετέχουν τα 2/3 των μαθητών.

    Ως τώρα η διαδικασία αυτή γινόταν ως εξής:

    Οι δάσκαλοι των τάξεων έστελναν στους γονείς μέσω των παιδιών στο σπίτι μία έντυπη υπεύθυνη δήλωση την οποία θα έπρεπε να υπογράψουν και να την επιστρέψουν στο σχολείο. Είχε συμβεί αρκετές φορές τέτοιες δηλώσεις να μην τις έχουν δει καν οι γονείς και οι ίδιοι οι μαθητές, για να μη χάσουν την εκδρομή, να τις συμπληρώνουν μόνοι τους και να τις φέρνουν στο σχολείο…

    Ο τρόπος αυτός θα αλλάξει. Αυτό θα γίνει επιπλέον και για τους εξής λόγους:

    Θα γίνεται προσπάθεια εξοικονόμησης χαρτιού και κατά προέκταση συγκράτησης των δαπανών του σχολείου σε σχέση με αυτή την υποχρέωση και δυνατότητα παραπέρα αξιοποίησης των χρημάτων που θα εξοικονομηθούν για άλλους σκοπούς προς όφελος της μαθησιακής διαδικασίας και των μαθητών.
    Θα βελτιώνεται το περιβαλλοντικό αποτύπωμα σχολείου μας.
    Θα διευκολύνεται στο μέγιστο βαθμό και θα είναι αποτελεσματικότερη αυτή η διαδικασία μέσω του εκσυγχρονισμού της και της χρήσης των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου. Η διαδικασία αυτή θα έχει σαν προϋπόθεση της την ύπαρξη σύνδεσης στο διαδίκτυο και της χρήσης απλά ενός ηλεκτρονικού Υπολογιστή, tablet ή smartphone. Η διαδικασία θα διαρκεί περίπου ένα λεπτό.

    Πλέον οι γονείς θα δηλώνουν τη συμμετοχή των παιδιών τους στην οποιαδήποτε εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου μας και θα εγκρίνουν τη συμμετοχή τους με τον εξής τρόπο:

    Πριν την πραγματοποίηση οποιασδήποτε εκπαιδευτικής επίσκεψης οι γονείς θα ενημερώνονται για αυτή μέσω των μαθητών, των παιδιών τους, αλλά και του παρόντος ιστοχώρου (ή και τη σελίδα του συλλόγου γονέων στο Facebook) αρκετές μέρες νωρίτερα.
    Στην ανάρτηση της ανακοίνωσης της επίσκεψης θα υπάρχει μία συντόμευση μέσω της οποίας θα συμπληρώνουν οι γονείς μία ηλεκτρονική φόρμα στην οποία θα αποτυπώνουν στοιχεία που θα διασφαλίζουν την εγκυρότητα της δήλωσής των αλλά και θα ταυτοποιούν τον μαθητή με τον γονέα που υποβάλλει την ηλεκτρονική δήλωση.

    Τα οποιαδήποτε από τα στοιχεία αυτά που αποτυπώνονται και τα οποία αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα θα διασφαλιστούν και δεν θα εκτεθούν με κανένα τρόπο και προς καμία κατεύθυνση (όπως αυτό άλλωστε συμβαίνει με όλα τα στοιχεία των γονέων που έχουν δηλωθεί στις βάσεις δεδομένων του σχολείου μας αλλά και του Υπουργείου Παιδείας).

    Η αρχή θα γίνει με την πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής επίσκεψης του συνόλου των μαθητών του σχολείου μας στις 24 Οκτωβρίου 2018 στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών στο πλαίσιο του εορτασμού της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

    Για το σκοπό αυτό παρακαλείσθε να συμπληρώσετε ως τις 19/10/2018 τα στοιχεία που ζητούνται επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο

    Πηγή: ιστότοπος του σχολείου

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular