More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΈνα τριαντάφυλλο για τη δασκάλα μου, της Ιωάννας Μπαμπέτα (εικ. Λίλα Καλογερή)

    Ένα τριαντάφυλλο για τη δασκάλα μου, της Ιωάννας Μπαμπέτα (εικ. Λίλα Καλογερή)

    Ένα από τα πρώτα βιβλία της Ιωάννας Μπαμπέτα που κυκλοφόρησε το 2011 από τις εκδόσεις Λιβάνη, πήρε το δρόμο της ανακαίνισης. Κοινώς, το σχήμα άλλαξε από το τετράγωνο προς το πιο κλασικό 21Χ30, αλλά κυρίως η εικονογράφηση της Λίλας Καλογερή αγκάλιασε σπουδαία το τρυφερό κείμενο της συγγραφέα.

    Λέγοντας τρυφερό, είναι από τις φορές που δεν πρόκειται να μην το δει κανείς έτσι. Πρόκειται για τον Αιμίλιο έχει την καλύτερη δασκάλα στον κόσμο, την κυρία Ρένα. Την αγαπούν όλα τα παιδιά, έτσι κάθε πρωί όλα της προσφέρουν ένα λουλούδι. Εκείνη χαμογελά και τα αγκαλιάζει. Ο Αιμίλιος όμως μπαίνει στην τάξη με σκυμμένο το κεφάλι, κάνοντας πάντοτε τον απασχολημένο με κάτι. Δεν έχει τριαντάφυλλο να της δώσει. Κι αν η κυρία Ρένα νομίζει πως δεν την αγαπά; Ο Αιμίλιος θα σκεφτεί κάθε λύση για να πάει στη δασκάλα του ένα τριαντάφυλλο. Και θα τα καταφέρει με έναν πολύ δικό του και όλων των παιδιών τρόπο.

    Δράττομαι της ευκαιρίας από το σπουδαίο αυτό ζήτημα που θίγει το βιβλίο της Ιωάννας Μπαμπέτα για να δηλώσω ιδιαιτέρως θλιμμένος για τον κατήφορο που έχει λάβει το πραγματικό νόημα των δώρων σε μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας. Ακόμα και τα παιδιά μας εξασκούμε να τα βαθμολογούν με κριτήριο το κόστος τους, το κύρος, τη φιγούρα, την γυαλιστερή σκόνη τους. Χέρι δεν βάζουμε στα δώρα πια, ούτε κάρτες να γράψουμε, ούτε κουτί να το βάλουμε μέσα, σα να προσπαθούμε να ξεμπλέξουμε άρον άρον από την υποχρέωση. Η ιστορία του Αιμίλιου, ενός παιδιού που αδυνατεί να φέρει ένα τριαντάφυλλο στη δασκάλα του όπως οι συμμαθητές του, είναι ένα σπουδαίο μάθημα αθωότητας, παιδικότητας, ουσίας και αληθινής αγάπης, μια επαναπροσέγγιση της πραγματικής αξίας των δώρων και όλων όσα γίνονται με την άδολη καρδιά μας.

    Με γλυκό, τρυφερό λόγο και ευαισθησία από την Ιωάννα Μπαμπέτα και την ιδιαίτερη πάντα εικαστική ματιά της Λίλας Καλογερή στις εικόνες.

    Για παιδιά 4-7 ετών.

    Εκδόσεις Μίνωας.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ένα τριαντάφυλλο για τη δασκάλα μου
    Συγγραφέας: Ιωάννα Μπαμπέτα
    Εικονογράφηση: Λίλα Καλογερή
    Επιμέλεια: Αθηνά Λυρώνη
    Εκδόσεις: Μίνωας, Σεπτέμβριος 2019
    Ατελιέ: Ιάκωβος Ψαρίδης
    Σελίδες: 36
    Μέγεθος: 21 Χ 30
    ISBN: 978-618-02-1365-2
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular