More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΈνα φως για τη νύχτα, της Μαρί Βογκτ

    Ένα φως για τη νύχτα, της Μαρί Βογκτ

    Η Μπέτυ λατρεύει τη νύχτα, γιατί όταν έρχεται, ανεβαίνει στη βιβλιοθήκη και κατεβάζει μια από τις πιο όμορφες ιστορίες. Όπως αυτή που μιλούσε για τον Κόσμο, τον αρκούδο που φοβόταν το σκοτάδι…

    Πλοπ! Ο Κόσμο ξεπήδησε από το βιβλίο και η Μπέττυ χαρούμενη ανέλαβε να του διώξει αυτόν τον φόβο για το σκοτάδι. Τον παίρνει από το χέρι και του φανερώνει όλο τη μαγεία του σκοταδιού και της νύχτας, από τις σκιές και το φεγγάρι, μέχρι την Σπηλιά χωρίς Όνομα…

    Ένα υπέροχο βιβλίο για τον φόβο του σκοταδιού και την ομορφιά που αυτό αποκαλύπτει. Με ένα παιδί σε ρόλο ψύχραιμου ενήλικα και ένα θηριώδες ζώο σε ρόλο φοβισμένου παιδιού, η ανερχόμενη Μαρί Βογκτ που πιάνει τον διαχρονικό, εγγενή φόβο των ανθρώπων ήδη από την βρεφική (και αναδυόμενο κυρίως στη νηπιακή) ηλικία και τον απομυθοποιεί στέφοντάς τον με τις πανθομολουγούμενες ομορφιές που δεν βλέπουν με την πρώτη τα παιδιά και όχι με διδαχές, κολπάκια και συνταγές για έναν ύπνο χωρίς φόβο.

    Κανένα παιδί δε θα προσπελάσει την νυχτοφοβία (ή αχλυοφοβία) με υποδείξεις και χαμόγελα. Γιατί δεν μας φοβίζει το σκοτάδι ως φυσική κατάσταση, αλλά όσα δυσκολευόμαστε να δούμε στην απουσία φωτός. Ως εκ τούτου, ο φόβος μας θα μικρύνει όταν αρχίσουμε να βλέπουμε την αξία του σκοταδιού ως παράγοντα ανάδειξης μικρών φωτεινών εστιών (φεγγάρι, άστρα, μικρές δέσμες φωτός κ.α.). Η συγγραφέας και εικονογράφος το κάνει εξαιρετικά αυτό. Κι αυτή η ομορφιά που αναδεικνύει σταδιακά θα αρχίσει να εντυπώνεται στο μικρό παιδί ως δύναμη και αρετή.

    Μετάφραση Αντώνη Παπαθεοδούλου, εκδόσεις Ίκαρος.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ένα φως για τη νύχτα
    Συγγραφέας: Marie Voigt
    Εικονογράφηση: Marie Voigt
    Μετάφραση: Αντώνης Παπαθεοδούλου
    Στοιχειοθεσία: Ευτυχία Λιάπη
    Επιμέλεια: Μαρία Ζουράρη
    Εκδόσεις: Ίκαρος, Φεβρουάριος 2019
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 24 Χ 28
    ISBN: 978-960-572-251-7

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular