More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΧΛ-20208-11 ετώνΈνα ψάρι που το έλεγαν Ορφώ, του Φίλιππου Μανδηλαρά (εικ.: Ναταλία Καπατσούλια)

    Ένα ψάρι που το έλεγαν Ορφώ, του Φίλιππου Μανδηλαρά (εικ.: Ναταλία Καπατσούλια)

    Η Ορφώ, το αγαπημένο πετρόψαρο της βασίλισσας των βυθών Αμφιτρίτης*, που ζει μαζί της στο υποθαλάσσιο παλάτι της, εξαφανίζεται. Η φωλιά της βρέθηκε κατεστραμμένη και ο βράχος της ξεδοντιασμένος. Η Αμφιτρίτη καλεί αμέσως τον Ερμή για βοήθεια. Κι εκείνος βλέπει ενθουσιασμένος στην εξαφάνιση της Ορφώς, μια δουλειά για το Γραφείο Ερευνών «Οι 12 θεοί» που αναλαμβάνει την πρώτη του υπόθεσή του. Ο φτερωτός θεός απευθύνεται στον Ήφαιστο, τον Απόλλωνα, την Αθηνά και την Αφροδίτη, λόγω των ειδικών ικανοτήτων τους, ταιριαστών στην παρούσα υπόθεση. Θα καταφέρουν να βρουν την Ορφώ; Δε θα είναι εύκολο καθώς ένα πολύ ιδιαίτερο μυστήριο τυλίγει την εξαφάνισή της…

    Ο Φίλιππος Μανδηλαράς επιστρέφει στην φόρμα που αναδεικνύει όλη του τη συγγραφική επιδεξιότητα και δημιουργεί μια σειρά μυστηρίου για παιδιά ιδιαιτέρως καλογραμμένη, εύρυθμη, συμπαγή αφηγηματικά και πολύ ενδιαφέρουσα σε πλοκή, γεγονότα και σημαινόμενα. Παίρνοντας έμπνευση από τον κόσμο της ελληνικής μυθολογίας που γνωρίζει άριστα, μετατρέπει τον κόσμο των Ολύμπιων Θεών σε γραφείο εξιχνίασης μυστηρίων, εκμεταλλεύεται τις ειδικές δεξιότητες και δυνάμεις τους και δημιουργεί μια αυθεντική ιστορία μυστηρίου με χιούμορ, γνώση, αγωνία και σημαντικές, πραγματικές ανατροπές.

    Η σπάνια για παιδικό βιβλίο, καθαρή νύξη στο θέμα της αλλαγής γενετήσιου προσανατολισμού ως αναπόφευκτη και αναντίρρητη επιλογή της φύσης και η σπουδαιότητα της προσωπικής ταυτότητας και της αποδοχής του περίγυρου, είναι εξαιρετική, βγαλμένη από το φυσικό οπλοστάσιο της ζωής. Για έναν κόσμο χωρίς αγκυλώσεις και φοβικά σύνδρομα, έναν κόσμο αποδοχής της διαφορετικότητας, ακόμα και της μεταβαλλόμενης όψης του εαυτού. Σπουδαίος χειριστής της γλώσσας ο συγγραφέας, παίζει ήδη από τον τίτλο το παιχνίδι της μεταμόρφωσης μέσω του απρόβλεπτου αναγραμματισμού.

    Εξίσου σπουδαία η σε τόνους του γκρι εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια που μεταδίδει υπέροχα την ατμόσφαιρα της ιστορίας.

    Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

    * Η Αμφιτρίτη ήταν κατά την ελληνική μυθολογία η θεά της θάλασσας, σύζυγος του θεού Ποσειδώνα, μια από τις ομορφότερες εκ των πενήντα Νηρηίδων. Η Αμφιτρίτη, λατρευόταν κυρίως σε παράκτιες περιοχές και νησιά. Με τον Ποσειδώνα απέκτησε τρία παιδιά, τη Βενθεσικύμη, τη Ρόδη, και τον Τρίτωνα, ενώ λόγω αυτής της συνύπαρξής της με τον Ποσειδώνα, θεωρείται βασίλισσα της θάλασσας ή προσωποποίησή της, μητέρα των ψαριών και των θηλαστικών της θάλασσας και απεικονιζόταν συχνά κρατώντας τρίαινα.

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ένα ψάρι που το έλεγαν Ορφώ
    Συγγραφέας: Φίλιππος Μανδηλαράς
    Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
    Σειρά : Οι 12 θεοί ντετέκτιβ
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Οκτώβριος 2019
    Επιμέλεια-Διόρθωση: Μάνος Μπονάνος
    Σελίδες: 80
    Μέγεθος: 13,5 Χ 20,5
    ISBN: 978-960-484-486-9

     

    Ανέζα Κολόμβου
    Ανέζα Κολόμβου
    Νηπιαγωγός, δασκάλα χορού, υπεύθυνη θεαμάτων/ατζέντας ELNIPLEX Επικοινωνία: aneza.kolomvou@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular