More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΈρχεται η καθιερωμένη 32η Έκθεση Βιβλίου Πειραιά

    Έρχεται η καθιερωμένη 32η Έκθεση Βιβλίου Πειραιά

    Ξεκινά την Παρασκευή 8 Ιουνίου η 32η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι που διοργανώνει ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 και θα λειτουργεί καθημερινές και Σαββατοκύριακα 19:00-23:00.

    Για τους παλιούς Πειραιείς και Πειραιώτες, η έκθεση βιβλίου ήταν πάντοτε ένα σημαντικό γεγονός, ίσως το σημαντικότερο συμβάν πολιτισμού της πόλης. Κανένας μικρός ή μεγάλος βιβλιόφιλος δεν άφηνε χρονιά χωρίς να επισκεφθεί έστω μία μέρα την έκθεση. Τα τελευταία χρόνια η διοργάνωση έχασε μερικώς στο πεδίο του απρόσμενου, της έκπληξης, της καινοτομίας, ακολουθώντας πιο στερεότυπους δρόμους. Οι εκπτώσεις και οι προσφορές γίνονται από μικρή μερίδα εκδοτών, μετατρέποντας ουσιαστικά μεγάλο μέρος της έκθεσης σε υπαίθριο πωλητήριο βιβλίων στις ίδιες περίπου τιμές με τα βιβλιοπωλεία. Δεν γίνονται μόνο για πώληση βιβλίων οι εκθέσεις. Είναι κάτι πολύ ευρύτερο και σπουδαιότερο από αυτό.

    Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι παρουσιάσεις και τα εικαστικά δρώμενα φέτος είναι αρκετά, αξιόλογοι συγγραφείς και δημιουργοί θα επισκεφθούν την έκθεση και ελπίζουμε να υπάρχει και αντίστοιχη επίθεση αγάπης και από τους εκδοτικούς οίκους ώστε να αυξηθεί και ο αριθμός των επισκεπτών αλλά και των αγοραστών.

    Ο Πειραιάς, το μεγάλο λιμάνι της χώρας και αυτή η όμορφη βόλτα πλάι στη θάλασσα και τα βιβλία, έχουν ανάγκη το βιβλίο, τις ιδέες, τους δημιουργούς, την καινοτομία, το παιδί με το μπαλόνι, το παγωτό και το βιβλίο στα χέρια.

    Μια βόλτα (και γιατί όχι περισσότερες) θα σας φέρουν κοντά στον όμορφο κόσμο του. Κάντε τα πιο υπέροχα ταξίδια σας με ένα βιβλίο.

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular