More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΑγάπες σαν παραμύθια, του Βαγγέλη Ηλιόπουλου (εικ.: Μαρίνα Μαρκολίν)

    Αγάπες σαν παραμύθια, του Βαγγέλη Ηλιόπουλου (εικ.: Μαρίνα Μαρκολίν)

    Αγάπες σαν παραμύθια… ή μήπως παραμύθια για την αγάπη; Μα κάνει το ένα δίχως το άλλο;
    Πενήντα περίπου σελίδες και τρεις ιστορίες που σαν αρχίζεις να τις διαβάζεις δεν τις αφήνεις αν δεν τις τελειώσεις κι όταν τις τελειώσεις θες να τις ξαναπιάσεις απ’ την αρχή, μα θα σας «ξεναγήσουμε» σκοπίμως απ’ το τέλος…

    Ιστορία τρίτη
    Once upon a time a butterfly… έτσι εκδόθηκε για πρώτη φορά το 2003 από την PhilomelProductionLtdστην Ιρλανδία και τη Μ. Βρετανία το παραμύθι  αυτό.
    Μια πεταλούδα μια φορά… ξεκίνησε την αφήγηση ο μπαμπάς της Άρτεμις που κρεμασμένη από τα χείλη του περιμένει να ακούσει επιτέλους ένα καινούριο παραμύθι, βγήκε κάτασπρη από το κουκούλι της. Μια πεταλούδα που ήξερε πως η ζωή της θα είναι σύντομη, αλλά ήταν γεμάτη ζωντάνια και βιαζόταν να τα ζήσει όλα. Έψαχνε για εκείνη τη μοναδική στιγμή ευτυχίας που σε κάνει να νιώθεις πως έχεις ζήσει μια ζωή ολόκληρη! Και την έζησε στο παιχνίδι με μια αχτίνα φωτός κι έγινε η αφορμή για μια ιστορία αγάπης για τη ζωή.

    Ιστορία δεύτερη
    Η δεύτερη ιστορία, πάντα στη μέση, σοφά τοποθετημένη, είτε διαβάζεις τις ιστορίες από την αρχή είτε από το τέλος, είναι η ιστορία μιας πεταλίδας από τον αγαπημένο για τον συγγραφέα, γιαλό της Αβύθου στο Αίγιο. Μια ιστορία μιας πεταλίδας που είχε την τύχη να ζήσει τη μεγάλη αγάπη της Ελεάννας και του Αλέξιου, κολλημένη πότε στο σώμα του ενός και πότε του άλλου, λάμποντας από ευτυχία. Κάποτε όμως η αγάπη ακόμα και στα παραμύθια δεν φτάνει να κρατήσει δύο ανθρώπους μαζί. Κι όταν πια η αγάπη αυτών των δύο ανθρώπων δεν έβρισκε τρόπους να εκφραστεί, αποφάσισαν να χωρίσουν. Γκρι κουβαράκι έγινε τότε η πεταλίδα και δεν ήξερε ποιον να ακολουθήσει και τι να κρατήσει απ’ την αγάπη τους. Το φεγγάρι όμως ξέρει το μυστικό της. Το μυστικό της χρυσής πεταλίδας είναι μάλλον ότι δυο άνθρωποι που αγαπήθηκαν πολύ, ακόμα κι όταν οι δρόμοι τους χωρίζουν, οι ψυχές τους πάντα θα κουβαλούν κομμάτια του άλλου.

    Ιστορία πρώτη
    Όταν διαβάσεις αυτή την ιστορία, δεν θα κοιτάξεις ποτέ ξανά με τον ίδιο τρόπο της κάλτσες σου! Αυτό είναι βέβαιο!
    Ένα τυχαίο γεγονός γίνεται η αφορμή να χωριστεί ένα ολοκαίνουριο ζευγάρι μαύρες αντρικές κάλτσες κι ένα όμορφο παραμύθι σχεδόν κινηματογραφικής αγάπης να γραφτεί. Η κάλτσα που βίαια κι αναίτια αποχωρίζεται το ζευγάρι της, ζει άπειρες περιπέτειες και ταλαιπωρίες προκείμενου να ξαναβρεθεί με το ταίρι της. Όσο όμως κι αν υποφέρει δεν τα παρατά. Κι όταν επιτέλους η τύχη συνωμοτεί υπέρ τους και ξανασμίγουν σε έναν σκουπιδότοπο, η ζεστασιά από τις βαμβακερές τους ίνες που ενώνονται, ζεσταίνουν την καρδιά του αναγνώστη που μόλις έχει απολαύσει μια τρυφερή ιστορία αγάπης, ωραία πλοκή, λεπτό χιούμορ και συγκινησιακή φόρτιση για μικρούς και μεγαλύτερους αναγνώστες.

    Και για την ιστορία… η ζαρωμένη κάλτσα έχει μεγάλη ιστορία, καθώς την είχε απορρίψει Εκδοτικός Οίκος που δεν ενδιαφερόταν να εκδώσει… ζαρωμένες κάλτσες. Τελικά εκδίδεται από τις εκδόσεις Δελφίνι και το 1996 αποσπά, κι όχι άδικα, τον Έπαινο του Κύκλου του Ελληνικού  Παιδικού Βιβλίου!

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος:
    Αγάπες σαν παραμύθια
    Συγγραφέας: Βαγγέλης Ηλιόπουλος
    Εικονογράφηση: Marina Marcolin
    Εκδόσεις: Πατάκης, 2010
    Σελίδες: 57
    Μέγεθος: 15 Χ 21
    ISBN: 978-960-16-2607-9

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular