More
    patakis_H_mustikh_zwh_tou_gioutzinious_kapa_banner_1068
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_H_mustikh_zwh_tou_gioutzinious_kapa_banner_1068
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_H_mustikh_zwh_tou_gioutzinious_kapa_banner_1068
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_H_mustikh_zwh_tou_gioutzinious_kapa_banner_405
    ΑρχικήELNIPLEX+Αλλαγές στη λειτουργία των σχολικών επιτροπών φέρνει υπουργική απόφαση του Π. Σκουρλέτη

    Αλλαγές στη λειτουργία των σχολικών επιτροπών φέρνει υπουργική απόφαση του Π. Σκουρλέτη

    Τροποποιήσεις σε οικονομικά ζητήματα των σχολικών επιτροπών προβλέπει υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

    Όπως προβλέπειται, από την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών που θα προκύψουν από τις επόμενες δημοτικές εκλογές (2018), κάθε χρηματικό ποσό που εισπράττεται από τη σχολική επιτροπή θα κατατίθεται μέσα σε πέντε ημέρες από την είσπραξή του σε λογαριασμό τραπέζης. Η κατάθεση θα γίνεται στο όνομα της σχολικής επιτροπής και θα τηρείται βιβλιάριο καταθέσεων και αναλήψεων.

    Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της σχολικής επιτροπής ορίζεται ένα άτομο ως διαχειριστής του τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και ένας αναπληρωτής του, από τους οποίους θα γίνεται κάθε ανάληψη από το λογαριασμό της σχολικής επιτροπής.

    Στον διαχειριστή του τραπεζικού λογαριασμού (καθώς και στον αναπληρωτή όσο εκτελεί τα χρέη του) θα χορηγείται μπλοκ επιταγών, καθώς και κωδικοί χρήσης του e-banking από το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στο οποίο τηρείται ο σχετικός τραπεζικός λογαριασμός.

    Αναλυτικότερα η απόφαση:

    Άρθρο 1
    Τροποποιούμε την υπ΄αριθμ. οικ.1940/2.02.2018 (Β΄ 310) απόφαση ως ακολούθως:

    1. Η παράγραφος 4 του άρθρου 1 αντικαθίσταται ως εξής: H παράγραφος 7 του άρθρου 3, αντικαθίσταται ως εξής: «7. α) Κάθε χρηματικό ποσό που εισπράττεται από τη σχολική επιτροπή κατατίθεται μέσα σε πέντε (5) ημέρες από την είσπραξή του σε λογαριασμό τραπέζης. Η κατάθεση ενεργείται στο όνομα της σχολικής επιτροπής και τηρείται βιβλιάριο καταθέσεων και αναλήψεων. Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της σχολικής επιτροπής ορίζεται ένα (1) άτομο διαχειριστής του τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και ο αναπληρωτής αυτού. β) Κάθε ανάληψη από τις καταθέσεις της σχολικής επιτροπής ενεργείται από τον διαχειριστή του τραπεζικού λογαριασμού ή τον αναπληρωτή του κατά το χρονικό διάστημα της αναπλήρωσης. γ) Στο διαχειριστή του τραπεζικού λογαριασμού μπορεί να χορηγείται βιβλιάριο (Μπλοκ) επιταγών, καθώς και κωδικοί χρήσης του συστήματος Ηλεκτρονικής Τραπεζικής από το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στο οποίο τηρείται ο σχετικός τραπεζικός λογαριασμός. Η δυνατότητα αυτή ισχύει και για τον αναπληρωτή διαχειριστή κατά το χρονικό διάστημα της αναπλήρωσης.»

    2. Στο άρθρο 2 προστίθεται εδάφιο ως ακολούθως: Η ισχύς των ρυθμίσεων της παραγράφου 1 του άρθρου 1 άρχεται από την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών που θα προκύψουν από τις επόμενες δημοτικές εκλογές και μέχρι την έναρξη ισχύος αυτών ισχύουν οι αντίστοιχες προβλέψεις της παραγράφου 1 του άρθρου 1 της υπ΄αριθμ. οικ. 8440/25.02.2011 (Β΄ 318) απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.»

    Άρθρο 2
    Η απόφαση αυτή ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

    RELATED ARTICLES

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Most Popular