More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΑνθρωποκυνηγητό στο Λονδίνο, της Ουλρίκε Ράιλανς

    Ανθρωποκυνηγητό στο Λονδίνο, της Ουλρίκε Ράιλανς

    Η γιαγιά της Πένι κερδίζει σε έναν διαγωνισμό ένα ταξίδι για πέντε άτομα στο Λονδίνο. Κι αφού καμιά από τις φίλες της γιαγιάς δεν μπορούσε να συμπληρώσει την πεντάδα, πηγαίνουν μαζί η Πένι και οι φίλες της. Από την ξεναγό τους, την Έμιλι, μέχρι και τον καθηγητή Φρίτσενμπεργκ που γνωρίζουν στο πούλμαν, όλοι τους λένε να μην έχουν το νου τους στα υπέροχα μουσεία και αξιοθέατα της πόλης αλλά και να προσέχουν τους πολλούς πορτοφολάδες του Λονδίνου. Και να που το θύμα της κλοπής είναι η γιαγιά. Δεν της έκλεψαν το πορτοφόλι, αλλά το χρυσό περιδέραιό της. Κι αυτή είναι μια υπέροχη αφορμή να επέμβει η Σκότλαντ Γιαρντ και η παρέα των ντετέκτιβ της Πένι Πέπερ. Αλλά το πράγματα δεν σταματάει εκεί. Και το ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη σε κάθε γωνιά της αχανούς μεγαλούπολης ξεκινά…

    Η περσινή καλοκαιρινή περιπέτεια της Πένι Πέπερ Κατάσκοποι στην άμμοδιαδραματιζόταν στο τουριστικό Φιορέντο της Ιταλίας. Φέτος, είναι η σειρά του όχι παραθεριστικού αλλά ιδιαιτέρως τουριστικού Λονδίνου να γίνει ο καμβάς των ντετεκτιβίστικων ιστοριών της Πένι. Νομίζω ότι το σημαντικότερο επίτευγμα στις σειρές βιβλίων, κυρίως στις σειρές μυστηρίου για παιδιά και νέους, είναι να μην επαναλαμβάνονται, να μην κουράσουν με τα πανομοιότυπα μοτίβα, με μια μανιέρα γραφής που δεν βρίσκει διεξόδους ανανέωσης. Η Πένι Πέπερ της Ουλρίκε Ράιλανς καταφέρνει ακόμα να διατηρεί κάποιες ισορροπίες που σταδιακά μοιάζει ολοένα και δυσκολότερο να τις κρατήσει ζωντανές και ενδιαφέρουσες.

    Το χιούμορ είναι ακμαίο και ο σπιρτόζικος τρόπος γραφής και συνδιαλλαγής με εικόνες και γραμματοσειρές ακόμα ελκυστικός και διασκεδαστικός. Η πλοκή, το δέσιμο της εξέλιξης στο παρόν βιβλίο παραμένει κοντά στο πνεύμα των προηγούμενων βιβλίων αν και ένα σκαλοπάτι λιγότερο φρέσκα, λιγότερο απροσδόκητα.

    Αναμφίβολα, διαβάζεται ευχάριστα και αυτό είναι μεγάλη αρετή που δεν έχει εγκαταλειφθεί.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ανθρωποκυνηγητό στο Λονδίνο
    Τίτλος πρωτοτύπου: Penny Pepper-Diebesjagd in London
    Σειρά: Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ
    Συγγραφέας: Ουλρίκε Ράιλανς
    Εικονογράφηση: Λίζα Χενς
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Απρίλιος 2019
    Μετάφραση: Δαρεία Τζαννετάκη
    Σελίδες: 152
    Μέγεθος: 14,5 Χ 21
    ISBN: 978-618-03-1750-3

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular