More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+ΑρθρογραφίαΑν το εργασιακό μέλλον των εκπαιδευτικών έρχεται απέξω, ξανασκεφτείτε το

    Αν το εργασιακό μέλλον των εκπαιδευτικών έρχεται απέξω, ξανασκεφτείτε το

    Περισσότεροι από τους μισούς εκπαιδευτικούς της Βρετανίας έχουν διαγνωσμένο πρόβλημα ψυχικής υγείας, σύμφωνα με νέα μελέτη που είδε το φως της δημοσιότητας στο Νησί.

    Το 75% των ερωτηθέντων σε έρευνα του Πανεπιστημίου του Leeds Beckett πιστεύουν ότι οι κακή ψυχολογική και συναισθηματική τους κατάσταση θα μπορούσαν να επηρεάσουν δυσμενώς την πρόοδο των μαθητών.

    Ως βασικοί λόγοι θεωρούνται ο υπερβολικός φόρτος εργασίας και οι αυξανόμενες οικονομικές πιέσεις στο εκπαιδευτικό προσωπικό (μειώσεις/στασιμότητα). Κι όλα αυτά έρχονται στο φως λίγες μέρες αφότου η Independent αποκάλυψε ότι εκατοντάδες δάσκαλοι αναγκάστηκαν να ζητήσουν βοήθεια επειδή δεν είχαν πλέον την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν τα έξοδα στέγασης και μεταφοράς τους προς τα σχολεία.

    Οι μισθοί των εκπαιδευτικών στην Βρετανία έχουν υποχωρήσει (στοιχεία 2015) κατά 12% σε σχέση με το 2005, ενώ το 40% αυτών έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια.

    Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι από τους 775 που ερωτήθηκαν στην έρευνα, πάνω από ένας στους δύο (54%) ανέφεραν κακή ψυχική υγεία, ενώ οκτώ στους δέκα (81%) δήλωσαν ότι η κακή ψυχική υγεία έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα των σχέσεών με τους μαθητές τους.

    Η Εθνική Ένωση Εκπαίδευσης (NEU) δήλωσε ότι οι υψηλοί φόρτοι εργασίας θέτουν σε κίνδυνο την ψυχική υγεία των δασκάλων σε σημείο που η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

    Ο καθηγητής Jonathan Glazzard από την Σχολή Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Carnegie του Leeds Beckett ήταν κατηγορηματικός:

    “Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας είναι αρκετά σαφή και είναι καιρός οι κυβερνήσεις και οι επικεφαλείς των σχολείων να αναλάβουν δράση για τη μείωση του φόρτου εργασίας… Η κυβέρνηση επικεντρώνεται πραγματικά στην ψυχική υγεία των παιδιών, αλλά πρέπει επίσης να εξετάσουμε την ψυχική υγεία και των εκπαιδευτικών”.

    Όποιος έχει γνωρίσει έστω και έναν καλό δάσκαλο/καθηγητή στη ζωή του, ίσως μπορεί να καταλάβει ότι ο δάσκαλος αυτός ήταν κάτι παραπάνω από έναν άνθρωπο που έμπαινε σε μια τάξη 5-6 ώρες την ημέρα. Ήταν ουσιαστικά ένας performer που για να έχει έτοιμο ένα ενδιαφέρον μάθημα και για να είναι ο ίδιος σε κατάσταση να ματαδίδει γνώσεις και να γοητεύει τους μαθητές και την σχολική κοινότητα εν γένει, θυσίαζε πολλές εξωδιδακτικές ώρες σε πράγματα που θα τον κρατούσαν updated με τους μαθητές, την επιστήμη του και τις εξελίξεις.

    Ο υπερβολικός φόρτος εργασίας σε έναν δάσκαλο είναι ουσιαστικά η καταδίκη της εκπαίδευσης.

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Most Popular