More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΑν χαρίσεις του Αϊ-Βασίλη ένα κόκκινο κοχύλι, της Γιολάντας Τσιαμπόκαλου (Δ. Οικονομίδης,...

    Αν χαρίσεις του Αϊ-Βασίλη ένα κόκκινο κοχύλι, της Γιολάντας Τσιαμπόκαλου (Δ. Οικονομίδης, Ε. Ακριβού)

    anxariseistouaivasili_cover

    Δεν ξέρουμε αν σου πέρασε από το μυαλό να χαρίσεις εσύ κάτι στον Άγιο Βασίλη, αλλά ας υποθέσουμε ότι του χαρίζεις ένα κόκκινο κοχύλι. Το πιθανότερο είναι ότι θα χαρεί τόσο πολύ που θα σου υποσχεθεί ένα ταξίδι με το έλκηθρο την παραμονή των Χριστουγέννων. Θα πρέπει βέβαια να ενημερώσεις πρώτα τη μαμά σου για να μην ανησυχήσει και φυσικά να ντυθείς ζεστά.  Θα κάνεις μεγάλο ταξίδι αλλά πρώτα πρέπει να βοηθήσεις στις προετοιμασίες. Θα τυλίξεις τα δώρα, θα μετρήσεις τους ταράνδους και τις χώρες που θα περνάτε. Θα βοηθήσεις να παραδοθούν τα δώρα στα σπίτια που δεν έχουν καμινάδα, στους φάρους και τα ιγκλού…

    Μα τι είναι αυτό που βλέπεις τώρα να κυλά στο μάγουλο του Άγιου Βασίλη; Ένα δάκρυ! Είναι που χαρίζει δώρα σε όλο τον κόσμο αλλά ξέχασε να πάρει κάτι για τη γυναίκα του. Τότε θα θελήσεις να του βρεις κάτι εσύ… Μπορεί να μη βρεις κάτι ακριβό, ούτε κάτι καινούριο… τουλάχιστον να βρεις κάτι που δεν υπάρχει στο Βόρειο Πόλο… Αλλά τι; Μα φυσικά ένα κόκκινο κοχύλι! Πονηρούλη! Θέλεις να κάνεις τη βόλτα από την αρχή!

    Μόλις σου περιγράψαμε μια τρυφερή χριστουγεννιάτικη ιστορία γραμμένη για σένα. Η συγγραφέας επέλεξε σκόπιμα να χρησιμοποιήσει το δεύτερο ενικό πρόσωπο, προσκαλώντας έτσι τον αναγνώστη να ταυτιστεί με τον πρωταγωνιστή της ιστορίας. Ο Άγιος Βασίλης παρουσιάζεται γλυκός και ανθρώπινος. Τον λατρεύεις από το εξώφυλλο, αλλά κυρίως όταν τον βλέπεις με τις πυτζάμες και τις παντόφλες του. Η εικονογράφηση βέβαια, παίζει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία ενός καλαίσθητου αποτελέσματος. Ξεχωρίσαμε το δισέλιδο που εικονίζει τη σκάλα προς τη σοφίτα που αν αναποδογυριστεί το βιβλίο γίνεται η σκάλα προς το υπόγειο! Αλλά και η σκηνή που πιτσιρικάς και άγιος Βασίλης κολατσίζουν στη στέγη ενός σπιτιού είναι πολύ τρυφερή. Λοιπόν αυτό το βιβλίο κάνει πραγματικότητα το όνειρο κάθε παιδιού να ταξιδέψει με το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη!

    Τελειώνοντας την ανάγνωση δεν μπορείς παρά να αναρωτηθείς τι θα χάριζες εσύ στο Άγιο Βασίλη. Τα παιδιά πάντως είχαν άπειρες ιδέες… από πατίνια και μπισκοτάκια μέχρι χριστουγεννιάτικα δέντρα και σπίτια, αλλά κυρίως αγάπη. Άλλωστε και η ιδέα του Άγιου Βασίλη έχει δώσει πολύ αγάπη στα παιδιά. Και στο βιβλίο της Γιολάντας Τσιαμπόκαλου είναι τόσο τρυφερός ο Άγιος Βασίλης που δεν μπορείς παρά να τον αγαπήσεις πολύ!

    aivasilis_sadahzinia1 aivasilis_sadahzinia2

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Αν χαρίσεις του Αϊ-Βασίλη ένα κόκκινο κοχύλι…
    Συγγραφέας: Γιολάντα Τσιαμπόκαλου (Sadahzinia)
    Εικονογράφηση: Δημοσθένης Οικονομίδης & Ευαγγελία Ακριβού
    Εκδόσεις: Καστανιώτη, Σεπτέμβριος 2016
    Σελίδες: 32

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular