More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΕιδήσειςΑπίστευτο γκράφιτι του ΙΝΟ σε σχολείο της Καλλιθέας

    Απίστευτο γκράφιτι του ΙΝΟ σε σχολείο της Καλλιθέας

    Ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης INO έβαλε ξανά την σφραγίδα του. Μετά από δεκάδες εικαστικές παρεμβάσεις του ανά τον κόσμο, ήταν η σειρά ενός ελληνικού σχολείου να ομορφύνει και να αφήσει στους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους περαστικούς, σκέψεις και δρόμους.

    Η τοιχογραφία, που θα αποκαλυφθεί επίσημα την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας και ώρα 8:15, ονομάζεται IN-FORMATION και αποτελεί ένα δυνατό σχόλιο για την επιρροή και τη σχέση των παιδιών με την τεχνολογία και πώς ο όγκος των πληροφοριών που δεχόμαστε ήδη από την παιδική ηλικία επηρεάζει τη σκέψη μας, τις στάσεις μας, τη ζωή μας.

    Η τοιχογραφία αυτή μετατρέπει τον συνήθως γυμνό και αδιάφορο τοίχο ενός σχολείου σε χώρο καλλιτεχνικής έκφρασης και μετάδοσης αξιακών μηνυμάτων, υπενθυμίζοντας διαρκώς και καίρια σε όλους τον κίνδυνο της υπερπληροφόρησης.

    Θερμά συγχαρητήρια στον Σύλλογο Γονέων και τους εκπαιδευτικούς που φρόντισαν να έρθει ένας τέτοιος καλλιτέχνης κοντά στο σχολείο.

    Ο ΙΝΟ έχει δημιουργήσει τεράστιες τοιχογραφίες σε όλο τον κόσµο, όπως Βραζιλία, Φλόριντα, Μαϊάµι, Κύπρο, Πολωνία, Ισπανία, Ουκρανία, αλλά και τεράστιες εντυπωσιακές τοιχογραφίες στην Λ. Πειραιώς για την έκθεση Da Vinci καθώς και το πρόσωπο στην πρόσοψη της Στέγης του Ιδρύµατος Ωνάση.

    Διατηρώντας την ανωνυμία του, κρύβοντας επιμελώς πληροφορίες γύρω από τον ίδιο, έχοντας τελειοποιήσει το προσωπικό του στυλ των σχεδόν μονοχρωματικών μορφών και της συνδιαλλαγής με το γαλάζιο, ο ΙΝΟ έχει κερδίσει μέσα σε λίγα χρόνια την εκτίμηση όχι μόνο των street artist αλλά και όλων όσων αντικρίζουν τις τοιχογραφίες του.

    Άλλα έργα του:

    RELATED ARTICLES

    Most Popular