More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+Βίαιη επίθεση γονέα σε διεθυντή σχολείου, καταδίκη από το Υπουργείο

    Βίαιη επίθεση γονέα σε διεθυντή σχολείου, καταδίκη από το Υπουργείο

    Την συμπαράστασή του στον διευθυντή Λυκείου στη Φλώρινα που δέχτηκε επίθεση από γονέα μαθητή χτες Τετάρτη, εξέφρασε το υπουργείο Παιδείας ενώ το γεγονός καταδίκασε και η ΕΛΜΕ Φλώρινας. «Η χρήση βίας, ειδικά μέσα σε σχολικό χώρο, είναι απαράδεκτη. Η επιλογή της βίας ως μεθόδου επίλυσης των όποιων προβλημάτων είναι καταδικαστέα σε κάθε περίπτωση».

    Αφορμή για την επίθεση που δέχτηκε ο διευθυντής φαίνεται να υπήρξε η αποβολή που έδωσε σε τρεις μαθητές της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι φέρονται να είχαν επιδοθεί σε άγριο ξυλοδαρμό μεταξύ τους στο προαύλιο, κατά τη διάρκεια διαλείμματος. Ένας εκ των τριών αποβληθέντων μαθητών, αστυνομικός στο επάγγελμα, θεωρώντας ότι αποβλήθηκε μόνο το δικό του παιδί, εισέβαλε στο σχολείο και σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής μαρτυρίες κινήθηκε βίαια εναντίον του διευθυντή του λυκείου.

    Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καταδίκασε απόλυτα το γεγονός:

    “Τέτοια περιστατικά είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν εις βάρος εκπαιδευτικών και είναι απολύτως καταδικαστέα.

    Οι εκπαιδευτικοί σε όλα τα δημόσια σχολεία όλων των βαθμίδων επιτελούν τεράστιας σημασίας λειτούργημα και είναι εκείνοι που κράτησαν τα τελευταία χρόνια όρθιο το εκπαιδευτικό σύστημα παρά τις τεράστιες περικοπές που έγιναν τα πρώτα 5 χρόνια της κρίσης.

    Εκπαιδευτικοί και γονείς πρέπει να έχουν στενή συνεργασία και όχι σχέση αντιπαλότητας. Ορισμένοι γονείς, όμως, πρέπει να αντιληφθούν ότι ο εκπαιδευτικός έχει την απόλυτη ευθύνη της καθημερινής λειτουργίας του σχολείου και συνεπώς την ευθύνη για την εφαρμογή παιδαγωγικών μέτρων που κρίνει αναγκαία κατά περίπτωση.

    Το Υπουργείο εκφράζει την συμπαράστασή του στον εκπαιδευτικό που δέχθηκε την επίθεση και την εμπιστοσύνη του σε όλους τους εκπαιδευτικούς για την καθημερινή προσφορά τους.”

    RELATED ARTICLES

    Most Popular