More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΒιβλίο σεξουαλικής αγωγής σε έκτη δημοτικού; Όχι, δεν θα πάρουμε άλλο ψέμα!

    Βιβλίο σεξουαλικής αγωγής σε έκτη δημοτικού; Όχι, δεν θα πάρουμε άλλο ψέμα!

    Η παραπάνω φωτογραφία, ισχυρίστηκαν οι γνωστοί άγνωστοι και ως συνήθως έγινε viral εν ριπή οφθαλμού, προέρχεται από βιβλίο της έκτης δημοτικού στην Ελλάδα.

    Στην πραγματικότητα, όπως απέδειξαν τα Ellinika Hoaxes σε άρθρο τους, η φωτογραφία προέρχεται από ολιγοσέλιδο ενημερωτικό εγχειρίδιο με τίτλο “Klipp und Klar“, το οποίο κυκλοφορεί στην Ελβετία από τον Οργανισμό Σεξουαλικής Υγείας της χώρας (L’organisation Santé Sexuelle Suisse) σε τρεις γλώσσες, Γερμανικά, Γαλλικά, και Ιταλικά.

    Ο εν λόγω οργανισμός, σημειώνουν τα Ellinika Hoaxes, δεν αποτελεί κρατικό φορέα εκπαίδευσης, ωστόσο συνεργάζεται με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Δημόσιας Υγείας της Ελβετίας (L’Office fédéral de la santé publique) και αποτελεί διαπιστευμένο μέλος της International Planned Parenthood Federation (IPPF), μιας διεθνούς ομοσπονδίας με στόχο την παροχή συμβουλευτικής και ενημέρωσης για θέματα όπως η αντισύλληψη, η άμβλωση, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα κ.α.

    Οι γνωστοί ηθικολόγοι έστησαν χορό για την ανηθικότητα που διδάσκεται η νεολαία μας, της οποίας το μυαλό γίνεται χάλια από αυτά τα βιβλία αλλά όχι από όλες τις υπόλοιπες καταπληκτικές οικογενειακές συνήθειες και δραστηριότητες.

    Όμως είναι τόσο προφανές ότι η φωτογραφία έχει υποστεί επεξεργασία από εφαρμογή αυτόματης μετάφρασης, ώστε να μεταφραστεί στα ελληνικά το κείμενο της συγκεκριμένης σελίδας του βιβλίου, δίνοντας έτσι την εντύπωση πως πρόκειται για ελληνικό, επισημαίνει η ελληνική σελίδα ελέγχου ειδήσεων και γεγονότων, μέλος του International Fact-Checking Network.

    Κανένα τέτοιο βιβλίο δεν έχει μπει σε κάποιο ελληνικό σχολείο. Αλλά είναι άξιον απορίας να σκεφτεί κανείς τους στόχους αυτών που δημιουργούν τέτοιο περιεχόμενο και το σερβίρουν στο διαδίκτυο. Μην πάτε μακριά. Είναι click-bait άρθρα, φωτογραφίες, τα οποία ουσιαστικά έχουν συγκεκριμένο ακροατήριο, διόλου ευκαταφρόνητο, το οποίο εύκολα θα κάνει κλικ πάνω τους, θα να κοινοποιήσει, θα αναπαράγει το ψέμα.

    Πηγή και πληροφορίες: ellinika hoaxes

    RELATED ARTICLES

    Most Popular