More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΒιβλιοθήκη που εξυπηρετεί παιδιά και ενηλίκους 25 κοινοτήτων ζητά τη βοήθειά μας...

    Βιβλιοθήκη που εξυπηρετεί παιδιά και ενηλίκους 25 κοινοτήτων ζητά τη βοήθειά μας σε βιβλία

    “Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή”, είχε πει εμβληματικά ο Βίκτωρ Ουγκώ και ίσως σήμερα να προσθέταμε “όσο πλουταίνει μια βιβλιοθήκη, λιγοστεύει το κακό στον κόσμο”.

    Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2010. Βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Καθενών, στην Κεντρική Εύβοια και διαθέτει προς το παρόν 5000 τίτλους βιβλίων διάφορων κατηγοριών και είναι οργανωμένη με βιβλιοθηκονομικά πρότυπα. Εξυπηρετεί τους κατοίκους 25 κοινοτήτων που βρίσκονται γύρω από αυτήν καθώς επίσης και τους μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων.

    Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η βιβλιοθήκη έχει προβεί σε μια σειρά δράσεων και συνεργειών με πολιτιστικούς φορείς της Αθήνας, στοχεύοντας στην αναβάθμιση της ίδιας της περιοχής και προσφέροντας ερεθίσματα στα παιδιά που λόγω της οικονομικής κρίσης, θεωρείται δύσκολο να αποκτήσουν. Συγκεκριμένα υλοποιούνται δράσεις σε συνεργασία με τους εξής φορείς: Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, το Μουσείο Αφής του Φάρου Τυφλών Ελλάδος, την WWF, το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδος καθώς και με πολλούς συγγραφείς.

    Επίσης, η βιβλιοθήκη από το 2014 συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας και έχει αναπτύξει ένα σταθερό κοινό τόσο από παιδιά που λαμβάνουν μέρος στις δράσεις όσο και από τους γονείς τους που τις παρακολουθούν και οι ίδιοι, εξαιτίας του γεγονότος ότι έρχονται από τις γύρω κοινότητες.

    Η Βιβλιοθήκη ζητά τη βοήθειά μας. Χρειάζεται βιβλία για παιδιά, νέους και ενηλίκους για να μεγαλώσει τη δύναμή της, για να συνεχίσει και να μεγαλώσει τις δράσεις φιλαναγνωσίας, τον δανεισμό παιδικών βιβλίων σε σχολεία που ανήκουν στις κοινότητες που εξυπηρετεί, για να βοηθήσει παιδιά των οποίων οι γονείς αδυνατούν να ανταπεξέλθουν.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι ήταν κλειστή η βιβλιοθήκη της Χαλκίδος και η Βιβλιοθήκη εξυπηρετούσε σχολεία και από την περιοχή εκείνη.

    Το ELNIPLEX υποστηρίζει τη δράση και καλεί όλους τους εκδοτικούς οίκους, τους φορείς, άλλες μεγάλες βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία και ιδιώτες, να χαρίσουν μερικά βιβλία στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.

    Επικοινωνήστε ή με το ELNIPLEX ή με την υπεύθυνη κυρία Μαρία Αναστασίου στο e-mail vivliothikidirfmes@gmail.com ή anastasiou_maria123@yahoo.gr και Δευτέρα με Παρασκευή,
    7:00-15:00 στο τηλέφωνο 2228071630.

    Διεύθυνση: Δημοτική Βιβλιοθήκη, Καθενοί Ευβοίας, ΤΚ 340 14

    Δώστε ζωή σε έναν μικρό αλλά σημαντικό πυρήνα πολιτισμού της Ελλάδας.

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular