More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΕιδήσειςΒιβλιοπωλείο με μηδενική είσπραξη θριαμβεύει μέσα σε μια μέρα!

    Βιβλιοπωλείο με μηδενική είσπραξη θριαμβεύει μέσα σε μια μέρα!

    Το 100 περίπου ετών βιβλιοπωλείο Petersfield Bookshop δεν πούλησε ούτε ένα βιβλίο την Τρίτη που μας πέρασε και ο υπάλληλός Robert Sansom το τουίταρε απογοητευμένος, με μια φωτογραφία του καταστήματος, αναφέροντας πως ίσως είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

    Το tweet αυτό ανακοινοποιήθηκε πάνω από 8,5 χιλιάδες φορές, εκατοντάδες μηνύματα με παραγγελίες βιβλίων και συμπαράσταση έφτασαν στο inbox του βιβλιοπωλείου, ενώ πάνω από 1,100 ήταν οι νέοι followers της σελίδας του βιβλιοπωλείου στο twitter.

    Ανάμεσά σε αυτούς που το κοινοποίησαν ωθώντας ψηλά την απήχηση της απογοήτευσης του Sansom ήταν και ο σπουδαίος συγγραφέας Νηλ Γκέιμαν ο οποίος το μοιράστηκε με τους σχεδόν 3 εκατομμύρια ακολούθους του. Και ακολούθησε χαμός!

    Νέες τεχνολογίες, νέα ήθη, νέος κόσμος. Παλαιότερα αυτά τα μαγαζιά έκλειναν, πιεσμένα από το Amazon και άλλα ηλεκτρονικά μαγαζιά. Τώρα ίσως να ελπίζουν και σε ένα τουίτ.

    Να θυμίσουμε ότι κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και με την Georgia Duffy που τον Ιούνιο του 2018 εισέπραξε το… ιλιγγιώδες ποσό των 12,34 λιρών Αγγλίας και αποφάσισε να το μοιραστεί και να ζητήσει την υποστήριξη του κόσμου, με αποτέλεσμα την προσέλευση άνω των 4.000 ανθρώπων προς στήριξή της. Θυμηθείτε το: Βιβλιοπωλείο με ημερήσια είσπραξη 13,5 ευρώ; Ναι!

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular