More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΒουτιά στον κόσμο του βιβλίου, της Χρύσας Κουράκη

    Βουτιά στον κόσμο του βιβλίου, της Χρύσας Κουράκη

    Πρόκειται για έναν εξαιρετικά χρήσιμο Οδηγό για εκπαιδευτικούς οι οποίοι ασχολούνται με το παιδικό κι εφηβικό βιβλίο και τη δημιουργική γραφή μέσα από δραστηριότητες φιλαναγνωσίας.

    Μέσω του εγχειριδίου οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σαφείς αλλά σύντομες πληροφορίες για τα στοιχεία του βιβλίου τα οποία αποτελούν και την ταυτότητά του. Ακολουθούν ενδιαφέρουσες , παιγνιώδεις δραστηριότητες οι οποίες στοχεύον στην εξοικείωση των παιδιών με τη σημασία και λειτουργία του παρακειμένου ενός βιβλίου. Παιχνίδια με τα εσώφυλλα, αφιερώσεις, το ντόμινο των βιβλίων είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες που μπορεί να βρει και να εφαρμόσει ο εκπαιδευτικός στην τάξη του με τους μαθητές του.

    Ακολουθεί ένα κεφάλαιο-γνωριμία με τα είδη της παιδικής κι εφηβικής λογοτεχνίας με αντίστοιχες δραστηριότητες. Ξεχωρίσαμε το Παιχνίδι θησαυρού στη Βιβλιοθήκη όπου τα παιδιά καλούνται να ανακαλύψουν βιβλία διαφορετικών κειμενικών ειδών και τη Διαφορετική Παραμυθοσαλάτα.

    Ο Οδηγός αυτός δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του νέου βιωματικού, εκπαιδευτικού προγράμματος του Ιδρύματος Λαμπράκη, με τίτλο «Το βιβλίο μέσα κι έξω» το οποίο στοχεύει στην καλλιέργεια της Φιλαναγνωσίας και της Δημιουργικής Γραφής και την γνωριμία των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την τέχνη της Βιβλιοδεσίας. Ο Οδηγός διανέμεται δωρεάν στους/στις εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αλλά είναι διαθέσιμος και στο διαδίκτυο. Δείτε εδώ τον Οδηγό για τον Εκπαιδευτικό.

    Ένα στοχευμένο, περιεκτικό και χρήσιμο εγχειρίδιο από τη Χρύσα Κουράκη η οποία διαθέτει τις γνώσεις αλλά και την εμπειρία καθώς έχει εφαρμόσει τις προτεινόμενες δραστηριότητες σε πολλά σεμινάρια και εργαστήρια με εκπαιδευτικούς και παιδιά.
    Στα προτεινόμενα!

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Βουτιά στον κόσμο του βιβλίου
    Δραστηριότητες Φιλαναγνωσίας για τη Γνωριμία με το Βιβλίο-Οδηγός για Εκπαιδευτικούς
    Συγγραφέας: Χρύσα Κουράκη
    Εικονογράφηση: Θανάσης Πέτρου
    Γλωσσική Επιμέλεια: Έλενα Φραγκάκη
    Εκδόσεις: Ίδρυμα Λαμπράκη, 2018
    Γραφιστική Επιμέλεια: Βάσω Καλαμά
    ISBN: 978-960-370-061-6

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular