More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΒραβείο Μάθημα ζωής στην Λίλα Πατρόκλου

    Βραβείο Μάθημα ζωής στην Λίλα Πατρόκλου

    Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες η απονομή των βραβείων “Μαζί για το παιδί” για το 2018.

    Η συγγραφέας Λίλα Πατρόκλου τιμήθηκε με το βραβείο “Μάθημα ζωής”. Το συγκεκριμένο βραβείο απονέμεται σε προσωπικότητες από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που υπερβαίνουν το “εγώ” και προσφέρουν εθελοντικά στο “εμείς”, αξιόλογο και διαχρονικό έργο, συμβάλλοντας στην κοινωνική αναγέννηση του τόπου, ενώ αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

    Η Λίλα Πατρόκλου είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων και έχει δημιουργήσει και συντονίζει μαζί με τους συνεργάτες της, τρεις Παιδικές Λέσχες Ανάγνωσης, καθώς και μία Εφηβική και μία Ενηλίκων, πάντα με αντικείμενο την παιδική και τη νεανική λογοτεχνία.

    Δίνει καθημερινά Μάθημα Ζωής σε όσους τη γνωρίζουν, καθότι αντί να ηττηθεί από την ασθένειά της, μετέτρεψε τις εμπειρίες και τις γνώσεις μιας ολόκληρης ζωής σε μια δημιουργική, γενναιόψυχη και αποτελεσματική προσφορά προς τους άλλους και κυρίως προς τα παιδιά και τους νέους ανθρώπους που έχουν τόση ανάγκη από ενθάρρυνση και έμπνευση στην πορεία της ζωής τους.

    Από την ηλικία των 13 ετών η κυρία Πατρόκλου πάσχει από μια σπάνια εκφυλιστική ασθένεια που σταδιακά την έχει περιορίσει κινητικά. Αυτό όμως δεν έχει σε τίποτα περιορίσει την ενέργεια και τη ζωτικότητά της. Γεμάτη αισιοδοξία, δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς, κυρίως στον χώρο των παιδιών και των νέων ανθρώπων, προσφέροντας τον ενθουσιασμό της για τα γράμματα, την τέχνη και τη μάθηση στην πιο ευρεία και πολυποίκιλη μορφή τους.

    Ως άνθρωπος πνευματικός και βαθύτατα καλλιεργημένος επιδίδεται στη συγγραφή βιβλίων για παιδιά, όμως η δημιουργική της δράση δεν περιορίζεται μόνο στη συγγραφή βιβλίων. Πέραν από τη διαρκή προσωπική της απασχόληση στις λέσχες ανάγνωσης, συμμετέχει ως μέλος της επιτροπής Πρόσβασης του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, στο πρόγραμμα “Χώροι Πολιτισμού και Πρόσβαση” και συνεργάζεται με μουσεία για την καλύτερη πρόσβαση επισκεπτών με αναπηρία, καθώς η πρόσβαση είναι ένας τομέας για τον οποίον αγωνίζεται διαρκώς, ως άνθρωπος που αντιμετωπίζει δυσκολίες στη μετακίνηση.

    Επιπλέον κάνει σεμινάρια σε νηπιαγωγούς και δασκάλους με θέμα την εξοικείωση των παιδιών με την εικόνα και την ιδέα της αναπηρίας και επισκέπτεται δημοτικά σχολεία με σκοπό την προετοιμασία των μαθητών για την ένταξη παιδιών με αναπηρία στην τάξη. Παράλληλα έχει συγκεντρώσει με πολύ υπομονή και μεράκι λίστες βοηθημάτων με σκοπό να διευκολύνει το έργο εκπαιδευτικών που θέλουν να ασχοληθούν με την αναπηρία στα σχολεία μας, βάζοντας και το δικό της λιθαράκι, αθόρυβα και διακριτικά, ώστε να μπορούμε να ελπίζουμε σε μια πιο ανθρώπινη και δίκαιη αντιμετώπιση των ανθρώπων με αναπηρίες από τις επόμενες γενιές.

    Τα βιβλία της Λίνας Πατρόκλου

    Η Χρυσούλα, Κάστωρ (2003)
    Τα άταχτα πλοκάμια, Κάστωρ (2008)
    Ο Λάμπης, Καλειδοσκόπιο (2015)
    Ο στρατηγός και ο γάτος του, Καλειδοσκόπιο (2016)
    Η Χρυσούλα, Καλειδοσκόπιο (2016)
    O Ινδιάνος, ο νέος με το τατουάζ (ανέκδοτο)

    RELATED ARTICLES

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Most Popular