More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΒραβευμένο παιδικό βιβλίο μάζεψε... 32.000 υπογραφές για την εικονογράφησή του

    Βραβευμένο παιδικό βιβλίο μάζεψε… 32.000 υπογραφές για την εικονογράφησή του

    Παρακολουθώντας καθημερινά τον χώρο του βιβλίου σε όλον τον κόσμο, δεν μπορείς να μην εντυπωσιαστείς από την ασθένεια της διαρκούς πολιτικής ορθότητας που εμφανίζεται παντού.

    Εν προκειμένω, άνθρωποι μάζεψαν 32.000 υπογραφές για να αλλάξει η εικόνα ενός σκύλου μπουλ τεριέ, επειδή κατά τη γνώμη τους προσβάλει τη φύση αυτής της ράτσας σκύλων και μεταφέρει ψευδή μηνύματα προς τα παιδιά δημιουργώντας τους… παράλογους φόβους.Πρόκειται για το βραβευμένο βιβλίο του εικονογράφου και συγγραφέα Michael Whaite “100 Dogs” που σε κάποια σελίδα του απεικονίζει το βρετανικό μπουλ τεριέ ως τρομακτικό και επιθετικό, κατά την άποψη των πολεμίων του. Αυτοί λοιπόν έχουν ξεσηκώσει έναν μικρό χαμό στο Amazon και επιτίθενται στην εικονογράφηση του βιβλίου, ζητώντας την απόσυρσή του. Κάποιοι μάλιστα έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν τον ίδιο και την κόρη του με… θάνατο.

    “Είμαι άρρωστος και κουρασμένος (κυριολεκτικά) από την κουλτούρα του εκφοβισμού”, έγραψε ο δημιουργός του βιβλίου στο twitter του. Τα αλαζονικά, αυταρχικά άτομα που επιτέθηκαν σ’ εμένα και στη δουλειά μου, μοιάζει να πιστεύουν ότι ο κόσμος πρέπει να αλλάξει για να τους ταιριάζει. Γράψτε το δικό σας βιβλίο, δοκίμιο, άρθρο, ποίημα ή τραγούδι. Έτσι λειτουργεί η ελευθερία έκφρασης”.

    Πάντως, ο εκπρόσωπος τύπου του εκδοτικού οίκου του βιβλίου δήλωσε περήφανος ως εκδόσεις που αυτό το βιβλίο βγήκε από τους ίδιους και στήριξε τον συγγραφέα του.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular