More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΓίνε φίλος/η με τον εαυτό σου. Η αυτοπεποίθηση-Οδηγίες χρήσης, της Μαρί-Ζοζέ Οντερσέ

    Γίνε φίλος/η με τον εαυτό σου. Η αυτοπεποίθηση-Οδηγίες χρήσης, της Μαρί-Ζοζέ Οντερσέ

    Όλα τα ζητήματα που απασχολούν έναν/μία έφηβο-η σε 70 σελίδες με τρόπο κατανοητό, κείμενα σαφή και σύντομα, μεστά γραμμένα, μοντέρνα γραφική διάταξη, κομίστικη, ευχάριστη, έγχρωμη εικονογράφηση από την Ιζαμπέλ Μαροζέ και εστίαση στην συμφιλίωση με τον εαυτό μας, την αποδοχή των μικρών ή μεγάλων ατελειών που όλοι οι έφηβοι και άνθρωποι έχουν, το χτίσιμο μια υγιούς προσέγγισης του χαρακτήρα μας και την τόνωση της αυτοπεποίθησης. Και όπου αυτοπεποίθηση δεν νοείται η γιγάντωση ενός υπερφίαλου εγώ, αλλά η πίστη στις δυνατότητες, η αποδοχή της διαφορετικότητάς μας και η πεποίθηση ότι ο εαυτός μας είναι η πιο μακροχρόνια και συνεπής σχέση μας στη ζωή.

    Το βιβλίο της βραβευμένης συγγραφέα και δημοσιογράφου Μαρί-Ζοζέ Οντερσέ διαλύει μύθους, απλοποιεί γνώσεις, απενοχοποιεί γύρω από αστικούς μύθους περί της εφηβείας, φωτίζει απορίες και θολά σημεία, ενισχύει την μοναδικότητα και την αποδοχή της ετερότητας και σκαλίζει καίρια κάθε σύγχρονη πτυχή της εφηβικής δραστηριότητας. Δηλαδή από τις κλασικές ψυχολογικές παραμέτρους “έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό σου” και “φρόντισε τον εαυτό σου για να αισθάνεται καλά”, μέχρι τον κακόβουλο διαδικτυακό εκφοβισμό, τα social media, την επίλυση συγκρούσεων και τις διαφορετικές μορφές νοημοσύνης. Και από την κλασική ιατρική φροντίδα, την μεταμόρφωση του σώματος και την ζωή του εφήβου στην οικογένειά του, μέχρι την παρουσία στο σχολείο, το μαθητικό στρες και τον συσχετισμό με τους συνομηλίκους.

    Είναι ένα βιβλίο για παιδιά από 8-9 χρονών που βρίσκονται πριν την εφηβεία και πρέπει να γνωρίζουν εγκαίρως τι συμβαίνει 2-3 χρόνια μετά. Δεν είναι βιβλίο για γονείς, το τονίζω. Είναι για τα ίδια τα παιδιά. Τους φόβους, τις αγωνίες, τα ερωτήματά τους. Τις τριβές με την οικογένεια και τα αδέρφια και την εύρεση ενός πεδίου συνεννόησης μαζί τους.

    Βιβλίο φως στο σκοτάδι της άγνοιας και των σκοταδιών που ωθούν σε καταθλίψεις και χειριστικές συμπεριφορές από άλλους, με συχνά ολέθρια αποτελέσματα.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Γίνε φίλος/η με τον εαυτό σου. Η αυτοπεποίθηση-Οδηγίες χρήσης
    Συγγραφέας: Μαρί-Ζοζέ Οντερσέ
    Εικονογράφηση: Ιζαμπέλ Μαροζέ
    Εκδόσεις: Πατάκη, Φεβρουάριος 2019
    Μετάφραση: Μαρίζα Ντεκάστρο
    Διορθώσεις: Θανάσης Κοκολόγος
    Σελιδοποίηση: Σπυριδούλα Βονίτση
    Σελίδες: 72
    Μέγεθος: 17 Χ 21
    ISBN:
    978-960-16-7864-1

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular