More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΓκολέο, του Σάκη Σερέφα

    Γκολέο, του Σάκη Σερέφα

    Μετά από έξι χρόνια, πέντε μήνες, τέσσερις μέρες, τρεις ώρες, δύο λεπτά και ένα δευτερόλεπτο, η Λέο και ο Νέο, έφτασαν με το διαστημόπλοιό τους (με όψη μονοκατοικίας παρακαλώ) στον πλανήτη Γη. Εξωγήινοι είναι, μην το ψάχνετε και βρίσκονται σε μυστική αποστολή. Ήρθαν για να γνωρίσουν τις συνήθειες των γήινων, γιατί στον πλανήτη τους βαρέθηκαν τις δικές τους και θέλουν να μάθουν νέες.

    Φορώντας ανθρώπινες στολές, έχοντας ενεργοποιήσει τον αυτόματο μεταφραστή που τους επιτρέπει να μιλήσουν και να καταλάβουν οποιαδήποτε γλώσσα του κόσμου και υιοθετώντας την ανθρώπινη συμπεριφορά, η Λέο και ο Νέο, ξεκινούν την περιήγησή τους στον ενδιαφέροντα πλανήτη μας.

    Οι δύο κατάσκοποι καταγράφουν τις συνήθειες και τις ασχολίες των ανθρώπων, από τις πιο απλές ως τις πιο ιδιαίτερες. Όταν ο δρόμος τους οδηγεί σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, όσα βλέπουν εκεί μέσα τους καθηλώνουν. Οι γήινοι χοροπηδούν, φωνάζουν, τινάζονται από τη θέση τους, τρώνε σουβλάκι από τον Γιατρό της Πείνας, κάνουν πράγματα πρωτόγνωρα για τους εξωγήινους και αποθεώνουν το ποδόσφαιρο, αυτό το παράξενο «πράγμα».

    Ο Σάκης Σερέφας με οξύτητα γραφής, με την δύναμη του ιδιαίτερου χιούμορ του και της ανατρεπτικής αφήγησης και ευρηματικότητας εικόνων και λέξεων, δημιουργεί μια συγγραφική λιτανεία υπέρ του δημοφιλούς αθλήματος που ακούει στο όνομα ποδόσφαιρο, «το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα» στον κόσμο κατά Φραντς Μπενκεμπάουερ. Για το ποδόσφαιρο που δεν είναι απλώς ένα άθλημα, αλλά ένας ολόκληρος κόσμος όπου εκμηδενίζονται οι διαφορές, ανατάσσονται τα πάθη, ελεημονούν οι φωνές και ενίοτε διασύρονται, αποσύρονται ή παρασύρονται οι ψυχές. Ρυθμικό, απολαυστικό, ευχάριστο βιβλίο, δίχως υποδείξεις και βαριά μηνύματα. Περνάς ωραία. Κι αυτό είναι μεγάλη υπόθεση.

    Φευγάτη, στυλάτη, με αφαίρεση και ωραίες γραμμές και κόμικ προσέγγισης η εικονογράφηση της Σοφίας Παπαδοπούλου, περπατά απολύτως ταιριαστά με το κείμενο. Δεν το σκεπάζει, δεν επιδεικνύεται, τρέχει μαζί του. Το όλον όμορφο.

    Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το μικρό Γκρούφαλο
    Συγγραφέας: Σάκης Σερέφας
    Εικονογράφηση: Σοφία Παπαδοπούλου
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Νοέμβριος 2017
    Διόρθωση: Μάρω Ταυρή
    Μακέτα εξωφύλλου: Γιώργος Παναρετάκης
    Σελίδες: 86
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-618-03-1094-8
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Most Popular