More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΑτζένταΕπιμορφώσεις«Γονιός δε γεννιέσαι, γίνεσαι!» Εκπαιδευτικά Εργαστήρια για Γονείς!

    «Γονιός δε γεννιέσαι, γίνεσαι!» Εκπαιδευτικά Εργαστήρια για Γονείς!

    Gonios_de_genniesai_ginesai

    Λόγος και σκέψη… για γονείς!
    Εκπαιδευτικά εργαστήρια για ενήλικες
    Από 8 Νοεμβρίου στο Μουσείο Ηρακλειδών

    Το Μουσείο Ηρακλειδών εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο εργαστηρίων από την Ομάδα Δημιουργικής Διαπαιδαγώγησης, με στόχο να προσφέρει στους γονείς βιωματική εκπαίδευση σε θέματα που αφορούν τις σχέσεις τους με τα παιδιά τους, την ψυχολογία των παιδιών και των εφήβων, την αντιμετώπιση δυσκολιών στην επικοινωνία, αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν για μια ήρεμη κι αρμονική συμβίωση στο πλαίσιο της οικογένειας. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε γονείς, μελλοντικούς γονείς, παιδαγωγούς, εμψυχωτές ομάδων, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο για θέματα προσωπικής ανάπτυξης.

    1ος Κύκλος 4 Αυτοτελών Συναντήσεων: «Δημιουργική Επικοινωνία»
    Οι συναντήσεις είναι αυτοτελείς αλλά αποτελούν συγχρόνως μία ενότητα. Έχουν βιωματικό χαρακτήρα, δηλαδή δεν γίνεται εστίαση στη διδασκαλία, αλλά δίνεται έμφαση στο ζωντανό διάλογο και στη συμμετοχή των γονέων με ερωτήσεις, παραδείγματα κι εμπειρίες. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα είναι το εξής:

    Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015: «Στηρίζοντας τα παιδιά να αναπτύξουν υγιή αυτοεκτίμηση»
    Το να έχουμε υγιή  αυτοεκτίμηση, δηλαδή μια εικόνα του εαυτού μας που να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς επίσης και το θάρρος να είμαστε ο εαυτός μας, έχει τεράστια σημασία στην προσπάθειά μας να πραγματώσουμε το δυναμικό μας, να αναπτύξουμε τις δυνατότητές μας, τις κλίσεις και τα ταλέντα μας. Τα θεμέλια μπαίνουν από νωρίς. Πώς μπορούμε ως γονείς να βοηθήσουμε τα παιδιά να αποκτήσουν θετική εικόνα για τον εαυτό τους και θάρρος να παρουσιάζονται και να είναι ο εαυτός τους, να τολμούν, να δοκιμάζουν και να πειραματίζονται;

    Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015: «Κατανοώντας & αντιμετωπίζοντας το θυμό των παιδιών»
    Ο θυμός είναι μέρος της ζωτικής ενέργειας του ανθρώπου. Συχνά η έκφραση ή η καταστολή του μπορεί να είναι επιβλαβής για το παιδί και για τις σχέσεις του. Σε αυτή τη συνάντηση θα διερευνήσουμε το νόημα του θυμού των παιδιών και θα προτείνουμε τρόπους αντιμετώπισης που είναι κατάλληλοι κι επωφελείς τόσο για την ανάπτυξη των παιδιών όσο και τη σχέση γονέα-παιδιού.

    Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015: «Όρια: Τι σημαίνουν & πώς τα βάζουμε;»
    Συχνά, υπάρχει σύγχυση ανάμεσα στα όρια και την τιμωρία. Στο πλαίσιο της συνάντησης θα διερευνήσουμε τι σημαίνουν τα όρια και πώς αυτά διαχωρίζονται από την τιμωρία. Ποιες είναι οι επιπτώσεις της τιμωρίας και της ανταμοιβής στο παιδί και στον αυριανό πολίτη; Και, τέλος, πώς μπορούμε να βάζουμε όρια στο παιδί με δημιουργικό τρόπο;

    Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015: «Δημοκρατικοί γονείς στην πράξη»
    Το να είναι κανείς δημοκρατικός γονιός δεν σημαίνει να είναι υπερεπιτρεπτικός και να λέει πάντα ναι στο παιδί του, αλλά να ξέρει πότε να λέει όχι και να μπορεί να το κάνει με τρόπο ο οποίος να γίνεται αποδεκτός από το παιδί, χωρίς να το βιώνει ως τιμωρία ή απόρριψη.

    Δημοκρατικός γονιός σημαίνει να ακούω την ανάγκη του παιδιού μου, να ακούω την ανάγκη τη δική μου και να αναζητώ λύσεις που να συμπεριλαμβάνουν τις ανάγκες και των δύο μας. Πώς μπορώ να το κάνω αυτό όταν όμως είμαι σε σύγκρουση με το παιδί μου;

    Συντονιστές:

    Βένια Δεληκατερίνη
    Σύμβουλος Γονέων Aware Parenting, Εμψυχώτρια Θεατρικής Έκφρασης. Συνδημιουργός του Χώρου Προσωπικής Ανάπτυξης και Δημιουργικής Έκφρασης Follow Your Tree. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο πανεπιστήμιο La-Verne (BA English Literature). Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στο Θεατρικό Παιχνίδι στην ΠΛΕΥΣΙΣ και ειδικεύτηκε στο Εκπαιδευτικό Δράμα με μεταπτυχιακές σπουδές στο Trinity College University of Dublin (PgD Drama in Education). Παράλληλα, έγινε η πρώτη Σύμβουλος Aware Parenting στην Ελλάδα πιστοποιημένη από το Aware Parenting Institute της Dr. Aletha Solter. Τέλος, εκπαιδεύεται στο Playback Theatre στην Ψυχοκίνηση. Έχει εργαστεί ως Καθηγήτρια Αγγλικών και Εμψυχώτρια Θεατρικής Έκφρασης σε ομάδες παιδιών, εφήβων, νέων και ενηλίκων καθώς και σε ομάδες ατόμων με αναπηρίες. Παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη σε γονείς και συντονίζει βιωματικά σεμινάρια Aware Parenting.

    Ψυχοθεραπευτής Gestalt, ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός. Μέλος της European Association for Gestalt Therapy και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας για την Ψυχοθεραπεία Gestalt. Έχει μακροχρόνια εμπειρία στη συνεργασία με γονείς, παιδαγωγούς και εκπαιδευτές. Έχει εργαστεί με παιδιά, εφήβους, νέους και τις οικογένειές τους στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας, παιδικής προστασίας, ψυχικής υγείας, ειδικής αγωγής και αποκατάστασης. Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπευτής. Συνδημιουργός του Xώρου Προσωπικής Ανάπτυξης και Δημιουργικής Έκφρασης Follow Your Tree.

    ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΕΜΨΥΧΩΣΗ: Βένια Δεληκατερίνη, Κωνσταντίνος  Κώστας

    ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ «ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗ»: Βάλια Λουτριανάκη

    Gonios

    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ & ΩΡΕΣ:
    Τις Κυριακές 8 & 22 Νοεμβρίου, 6 & 20 Δεκεμβρίου 2015, 17:00-18:30

    ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
    60 €/άτομο συνολικά και για τα 4 σεμινάρια ή 15 € κάθε συνάντηση
    50 € με προαγορά,
    80 € και για τους δυο γονείς με προαγορά  [20 € οι δυο γονείς/σεμινάριο]

    ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
    Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00,
    Τηλ.: 210 34 61 981,
    Email: edu@herakleidon-art.gr

    ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝΚεντρικό κτίριο, Ηρακλειδών 16, Θησείο

     

    Ανέζα Κολόμβου
    Ανέζα Κολόμβου
    Νηπιαγωγός, δασκάλα χορού, υπεύθυνη θεαμάτων/ατζέντας ELNIPLEX Επικοινωνία: aneza.kolomvou@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular