More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+ΑρθρογραφίαΓυμναστείτε... μαζί με το παιδί σας

    Γυμναστείτε… μαζί με το παιδί σας

    Είναι αλήθεια πως ο ρόλος του γονιού δύσκολα συνδυάζεται με τον ελεύθερο χρόνο, πόσο μάλλον με την γυμναστική. Για να βρεθεί χρόνος για γυμναστική, κάποιες φορές χρειάζεται τόση οργάνωση, που τελικά καταλήγουμε αποκαμωμένοι και εκνευρισμένοι στον καναπέ βλέποντας survivor, ζηλεύοντας τα γυμνασμένα κορμιά άλλων και συχνά αυτή την ένταση την ξεσπαμε σε μια σακούλα πατατάκια με μπόλικο αλάτι και ρίγανη. Η μόνη γυμναστική που καταλήγουμε να κάνουμε είναι της άνω και κάτω σιαγόνας, αντε και του αντίχειρα, αλλάζοντας κανάλια στο τηλεκοντρόλ. Εμείς ωστόσο στο ELNIPLEX, ανακάλυψαμε μερικές ασκήσεις για γονείς μαζί με τα παιδιά.

    Ξεκινήστε λέγοντας: «Είναι η στιγμή που η μαμά/ο μπαμπάς κάνει ασκήσεις. Ελάτε ας γυμναστούμε όλοι μαζί! “Τα παιδιά αγαπούν αυτή την πρόσκληση. Εάν κινείστε γύρω και κάνετε κάτι, διδάσκετε στο παιδί σας τη σημασία της άσκησης, μαθαίνει να είναι πιο υπομονετικό, αισθάνεται πιο υγιές και διασκεδάζει που περνάτε χρόνο μαζί. Τα παιδιά αγαπούν να κάνουν πράγματα με τους γονείς τους!

    Βάλτε την αγαπημένη σας μουσική. Και έτοιμοι; ΠΑΜΕ!!!!

    Πάσα και… κοιλιακοι: Σε κανέναν δεν αρέσουν οι κοιλιακοί. Αν όμως τους μετατρέψετε σε παιχνίδι, θα τους απολαύσετε τόσο εσείς όσο και το παιδί. Ξαπλώστε αντικριστά και ενώστε τα πόδια σας. Πάρτε μια μπαλα (ή αν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε ένα μαξιλάρι). Σηκωθείτε ταυτόχρονα και στο σημείο που συναντιέστε, δώστε ο ένας την μπάλα στον άλλο. Επαναλάβετε 15 φορές.

    Ας καθίσουμε για γυμνασμένα ποδια: Σταθείτε όρθιοι αντικριστά και πιάστε ο ένας τα χέρια του άλλου. Καθίστε ταυτόχρονα μέχρι τα πόδια σας να σχηματίσουν ορθή γωνία. Επαναλάβετε 10 φορές. Θα έχετε πολλά… πάρε δώσε για μεσουλα δακτυλίδι

    Σταθείτε όρθιοι έτσι ώστε ο ένας να ακουμπά την πλάτη του άλλου. Κρατήστε μια μπάλα (ή μαξιλάρι). Στρίβοντας τον κορμό σας δεξιά, δώστε την στο παιδί που θα έχει στρίψει αριστερά. Στη συνέχεια την παίρνετε από τα αριστερά. Επαναλάβετε 30 φορές (15 η κάθε πλευρά σε επιταχυνόμενο ρυθμό).

    LADY BRITT
    LADY BRITT
    Νηπιαγωγός, Μητέρα
    RELATED ARTICLES

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Most Popular