More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΕγώ & Οι ΆλλοιΣυναισθήματαΔε θέλω να βγω από το αυγό, της Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη

    Δε θέλω να βγω από το αυγό, της Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη

    Τίτλος: «Δε θέλω να βγω από το αυγό»
    Συγγραφέας: Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη
    Εικονογράφος: Karen Sapp
    Εκδόσεις: Σαββάλας

    dethelonabgo_coverΟ Αυγουστής είναι αυγό και του αρέσει πολύ! Χοροπηδάει, κάνει σβούρες, στέκεται όρθιος με το κεφάλι. Ώσπου, ξαφνικά… το αυγό σπάει και ο Αυγουστής αντικρίζει μια άλλη πραγματικότητα. Το άπλετο φως, το κρύο, το άγνωστο. Πώς αντιδρά; Πώς αντιμετωπίζει το νέο αυτό κόσμο, στον οποίο καλείται τώρα να ενσωματωθεί; Θα προσαρμοστεί; Θα βρει συναισθηματική υποστήριξη; Ένα μόνο είναι σίγουρο, ότι ο Αυγουστής θέλει πίσω το αυγό του! Το άγνωστο περιβάλλον του προκαλεί φόβο και ανασφάλεια, γι’ αυτό θέλει να κρυφτεί… Και θα τα καταφέρει, ενώνοντας τα σπασμένα κομμάτια του αυγού του. Μαζεύει τα «κομμάτια» του και ανασυνθέτει το σπασμένο του αυγό. Κρυμμένος μέσα σ’ αυτό ανακαλύπτει τώρα τον κόσμο. «Δεν είναι κι άσχημα», σκέφτεται. «Τώρα μπορώ να βλέπω χωρίς να με βλέπουν». Η πανοπλία του σπασμένου αυγού, μέσα στην οποία νιώθει ασφάλεια, θα κρατήσει για πάντα;

    Ο Αυγουστής μέσα από τη νέα του κατοικία συναντά 2 πάπιες, 3 βατραχάκια, 4 ποντικάκια, ώσπου… θα έρθει η στιγμή που όλα θα αλλάξουν. Ένα μεγάλο, σημαντικό πρόσωπο θα διαταράξει αυτή την ισορροπία και θα του προσφέρει θαλπωρή, ζεστασιά και προστασία. Το πρόσωπο της μάνας που μέσα στην αγκαλιά της ο κόσμος όλος είναι μικρός και εύκολος!

    Ένα βιβλίο αρωγός για την ομαλή κοινωνικοποίηση των παιδιών. Κάθε αλλαγή περιβάλλοντος και ρουτίνας των παιδιών τους προκαλεί άγχος και υπερένταση. Πόσο μάλλον όταν αυτή συνδυάζεται και με απομάκρυνση από τα αγαπημένα τους πρόσωπα, όπου ο φόβος και ανασφάλεια τους εντείνεται. Διαβάζοντας το βιβλίο γεννιούνται πλήθος ερωτήματα που τα παιδιά καλούνται να απαντήσουν. Οι εικόνες του βιβλίου είναι πρόσχαρες, καθαρές με έντονα, ζωηρά χρώματα δημιουργώντας μια ευχάριστη αίσθηση. Στο τέλος, δίνονται ιδέες για την επεξεργασία του και για δραστηριότητες μέσα στην τάξη.

    Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

    ***

    Η Γιολάντα Τσορώνη – Γεωργιάδη γεννήθηκε στην Καλαμάτα και ζει στην Αθήνα. Το 1984 αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών, ενώ το 1987 πήρε το πτυχίο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Ως τον Ιούνιο του 2006 υπηρέτησε ως δασκάλα σε δημόσια σχολεία. Από τον Οκτώβριο του 2006 μετεκπαιδεύεται στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Αθηνών. Στη διάρκεια των ετών που εργάστηκε σε σχολεία έγραψε πολλά θεατρικά έργα για τις ανάγκες σχολικών παραστάσεων και εορτών. Έχει εκπονήσει πολλά καινοτόμα προγράμματα, το σημαντικότερο από τα οποία οδήγησε στη δημιουργία του Μουσείου Μαθητικής Ζωής, του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος.

    Ανέζα Κολόμβου
    Ανέζα Κολόμβου
    Νηπιαγωγός, δασκάλα χορού, υπεύθυνη θεαμάτων/ατζέντας ELNIPLEX Επικοινωνία: aneza.kolomvou@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular