More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΔιαγωνισμός χορού, της Τέα Στίλτον

    Διαγωνισμός χορού, της Τέα Στίλτον

    diagonismos_xorou_cover

    Η πρώην σπουδάστρια του κολεγίου του Τόπφορντ, η Μαντάμ Τοπίνσκι επιστρέφει στο κολέγιο ως καθηγήτρια. Είναι πλέον μια διασημότητα, έχοντας στο ενεργητικό της περισσότερα από 30 θεατρικά έργα και μιούζικαλ. Ένας πραγματικός μύθος στο Τόπφορντ για να διδάξει χορό, υποκριτική και τραγούδι.Οι φήμες όμως έκαναν λόγο για μια σπουδαία καλλιτέχνιδα με απαίδσιο χαρακτήρα. Και άρχισε να επιβεβαιώνεται όταν ο πρύτανης Οκτάβιος ντε Ποντίκης την υποδέχτηκε ένθερμα και φανερά τρακαρισμένος αλλά εκείνη του γύρισε μια ψυχρή απάντηση σε στυλ “με αφήνουν παγερά αδιάφορη όλα αυτά κι εσύ έπρεπε να το γνωρίζεις”.

    Μυστήρια υποδοχή, μυστήρια η αυστηρή επιθεώρηση της Μαντάμ Τοπίνσκι, μυστήρια και η παλιά φιλία της με τον πρύτανη που φαινόταν από μακριά. Και αργότερα οι Τέα Σίστερς ανακαλύπτουν έναν παλιό διαγωνισμό τον οποίο η Μαντάμ Τοπίνσκι μυστηριωδώς εγκατέλειψε.

    Η καθηγήτρια, αυστηρή και παγερή όπως πάντα, δίνει σε όλους τους σπουδαστές μία εβδομάδα καιρό να ετοιμαστούν για μια οντισιόν με κοστούμια, μουσική και φώτα. Τα Βανιλοκόριτσα άρχισαν να συνομωτούν και να ψάχνουν τρόπους πλάγιους να παρουσιάσουν ένα άρτιο θέαμα, οι ετοιμασίες κορυφώνονταν αλλά την ίδια ώρα το παρελθόν της Μαντάμ Τοπίνσκι ερχόταν να φωτίσει τη συμπεριφορά και τη σκληρότητά της. Μια παλιά ιστορία, με πρωταγωνιστές εκείνη και τον πρύτανη Οκτάβιο.

    Η μέρα έφτασε. Τα Βανιλοκόριτσα ήταν άψογα. Μα η Μαντάμ Τοπίνσκι δεν ήταν από αυτές που ξεγελιέται εύκολα. Κι όλα θα πάρουν το δρόμο τους, και οι παρεξηγήσεις του παρελθόντος και οι συνομωσίες του παρόντος.

    Πίσω από τις διάσημες ιστορίες του Τζερόνιμο και της Τέα Στίλτον, τους δυο περίφημους ποντικούς της Ποντικούπολης βρίσκεται η 57χρονη σήμερα Ιταλίδα συγγραφέας Ελιζαμπέτα Ντάμι, κόρη του εκδότη Πίερο Ντάμι, ιδρυτή του εκδοτικού οίκου Dami Editore (1972). Η Ντάμι έχει γράψει σήμερα απάνω από 100 βιβλία πουλώντας πάνω από 115 εκταομμύρια αντίτυπα σε 150 χώρες και 45 διαφορετικές γλώσσες σε όλον τον κόσμο. Η Ντάμι έχει καταφέρει μέσω των ιστοριών του Στίλτον να γράψει ευφάνταστες, κατανοητές, μετρημένες στο κοστούμι των παιδιών στα οποία απευθύνεται (7-12 ετών) και να δώσει τη σύγχρονη παιδική λογοτεχνία μερικούς από τους πλέον αναγνωρίσιμους και αγαπητούς ήρωες. Το ιδιαίτερο χιούμορ που χρησιμοποιεί, η έξυπνη πλοκή, το γρήγορο προχώρημα των ιστοριών της, οι έντονοι και ευρηματικοί χρωματισμοί στο κείμενο και οι γεμάτες χρώμα εικονογραφήσεις των βιβλίων της αποτελούν μερικά από τα συστατικά της επιτυχίας των βιβλίων της. 

    Διαγωνισμός χορού. Από τις εκδόσεις Κέδρος.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Διαγωνισμός χορού
    Συγγραφέας: Τέα Στίλτον
    Εικονογράφηση: Φραντσέσκο Καστέλι
    Εκδόσεις: Κέδρος, 2015
    Σελίδες: 128
    Μέγεθος: 14 Χ 18,5
    ISBN: 978-960-04-4591-6

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular