More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΑτζένταΦεστιβάλ & ΓιορτέςΔιεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου 16 με 21 Ιουλίου

    Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου 16 με 21 Ιουλίου

    Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου (SIFF) επιστρέφει για έβδομη συνεχή χρονιά, από τις 16 έως τις 21 Ιουλίου με ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών, εργαστήρια και μουσικές παραστάσεις.

    Το Φεστιβάλ θα εκτείνεται από τον θερινό και χειμερινό κινηματογράφο Παλλάς, μέχρι το Ναυπηγείο «Ταρσανάς» και τον αυτοσχέδιο Ντράιβ Ιν στην Ντελαγκράτσια και κάπως έτσι η πρωτεύουσα των Κυκλάδων θα αναδεικνύει την ιδιαίτερη σχέση της με την αισθητική, την τέχνη και κυρίως… την έβδομη από αυτές.

    Στην έβδομη διοργάνωση του, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου θέτει στο επίκεντρό του το θέμα της «Υπερέκθεσης», μιας έννοιας που μπορεί να αναφέρεται σε μια σειρά διαφορετικών φαινομένων, από τη φωτογραφική μέθοδο και την αποκάλυψη του φυσικού τοπίου υπό τον καυτό ήλιο της Μεσογείου, έως την επαφή με τα ευάλωτα (κοινωνικά και ανθρώπινα) σώματα ή και την πληροφοριακή υπερφόρτωση, όπως αυτή γίνεται αντιληπτή στη σύγχρονη κοινωνία.

    Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το οποίο στηρίζει το SIFF συστηματικά από το 2014.

    Από το 2013 που ιδρύθηκε μέχρι και σήμερα, στόχος του SIFF είναι να συστήσει στο κοινό την τέχνη του κινηματογράφου μέσα από μια διευρυμένη αντίληψη που σπάει τα στενά όρια ενός τυπικού φεστιβάλ.

    Το πρόγραμμά του αποτελείται από μια μεγάλη γκάμα ταινιών που δηλώνουν και τον μοναδικό χαρακτήρα του Φεστιβάλ: πειραματικός αλλά και αφηγηματικός κινηματογράφος, σύγχρονος και κλασικός, ελληνικός και διεθνής. Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ συμπληρώνονται με πρωτότυπες μουσικές παραστάσεις σε ιδιαίτερα μέρη του νησιού, καθώς και με εργαστήρια με εισηγητές από όλο τον κόσμο, τα οποία απευθύνονται τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε ερασιτέχνες του κινηματογράφου.

    Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες όσον αφορά το πρόγραμμα του φεστιβάλ, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ εδώ.

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular