More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΕιδήσειςΔυο τουλάχιστον Σαββατοκύριακα το μήνα η τσάντα θα μένει στο σχολείο

    Δυο τουλάχιστον Σαββατοκύριακα το μήνα η τσάντα θα μένει στο σχολείο

    Να λοιπόν που οι εκπαιδευτικοί έχουν στα χέρια τους μια χρυσή ευκαιρία να κάνουν κάτι πραγματικά προοδευτικό. Το Υπουργείο με εγκύκλιο δίνει τη δυνατότητα στο σύλλογο διδασκόντων να αποφασίσει την παραμονή της τσάντας των μαθητών στο σχολείο για 2 ή και όλα τα Σαββατοκύριακα του μήνα. Μια τσάντα που κατά τη γνώμη μας -συμβαίνει σε όλα τα θαυμαστά εκπαιδευτικά συστήματα- θα έπρεπε να παραμένει κάθε μέρα σπίτι και οι μαθητές να μην παίρνουν σπίτι τους καμία μα καμία εργασία.

    Στο προκείμενο τώρα: Η δράση απευθύνεται στους μαθητές όλων των Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων της χώρας και θα υλοποιηθεί από την έναρξη ως την λήξη του διδακτικού έτους 2018-19. Συγκεκριμένα:

    1. Ο Σύλλογος Διδασκόντων το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου αποφασίζει και ορίζει τα Σαββατοκύριακα (τουλάχιστον δύο Σαββατοκύριακα) κάθε μήνα που θα υλοποιηθεί η δράση και συντάσσει σχετικό πρακτικό. Ο Σύλλογος Διδασκόντων δύναται να αποφασίσει την εφαρμογή της δράσης και σε περισσότερα των δύο Σαββατοκύριακα τον μήνα.

    2. Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, αποφασίζει για πρακτικά ζητήματα και ιδιαιτερότητες που μπορεί να αναδυθούν, με στόχο την ουσιαστική υποστήριξη της δράσης.

    3. Ο Διευθυντής/τρια του Σχολείου συντάσσει και διανέμει επιστολή προς τους γονείς των μαθητών του σχολείου του, για την ενημέρωσή τους σχετικά με τη δράση και τον χρόνο υλοποίησης αυτής.

    4. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, πριν την έναρξη της δράσης, ενημερώνουν τους μαθητές και τις μαθήτριες της τάξης τους για την εν λόγω δράση και τις ενδεχόμενες μεταβολές και προσαρμογές που θα προκύψουν στη σχολική καθημερινότητα.

    “Η συγκεκριμένη δράση δύναται να συμβάλει σε μια γενικότερη επανεκτίμηση της σημασίας και του ρόλου των εργασιών στο σπίτι σε σχέση με τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών και των μαθητριών, οδηγώντας σε εξισορρόπηση ανάμεσα στις εργασίες που υλοποιούνται στο σχολείο και στις κατ’ οίκον εργασίες… Επισημαίνεται, ότι η παραμονή της τσάντας στο σχολείο δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτών των Σαββατοκύριακων. Η δράση υλοποιείται με σεβασμό στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας, με γνώμονα την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών της σχολικής ηλικίας (συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοκινητική) και με σκοπό να υποστηρίξει ουσιαστικά τον μειωμένο χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων–παιδιών”, επισημαίνεται στην εγκύκλιο. Δείτε όλη την Εγκύκλιο Παραμονής Τσάντας στο Σχολείο.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular