More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΔώρο γενεθλίων, του Μάκη Τσίτα

    Δώρο γενεθλίων, του Μάκη Τσίτα

    Τα γενέθλια του μπαμπά πλησιάζουν. Έξι μήνες δεν είναι ούτε πολύς, ούτε λίγος χρόνος. Η Τασία και ο αδερφός της αποφασίζουν να παχύνουν ένα γουρουνάκι για να πάρουν στον μπαμπά τους ένα πραγματικά φανταστικό δώρο. Το γουρουνάκι είναι ο κουμπαράς τους και τρώει ο,τι χαρτζιλίκι έπεφτε στα χέρια τους.

    Τρεις μέρες πριν τα γενέθλια σπάνε τον κουμπαρά και ανακαλύπτουν ότι τα λεφτά είναι παραπάνω από όσα περίμεναν. Το σούπερ δώρο του μπαμπά είναι θέμα χρόνου. Η Τασία, ως μεγάλη αδελφή, πηγαίνει στο κοντινό κατάστημα για να αγοράσει το δώρο, ενώ ο αδερφός της αναρωτιέται παίζοντας στο καθιστικό. Όμως, όλα πάνε εντελώς στραβά: η Τασία γυρίζει έτοιμη να κλάψει και εξομολογείται στον αδερφό της ότι έχασε το πορτοφόλι με τα λεφτά!

    Και τώρα; Θα πάρει ο μπαμπάς μια απλή ανθοδέσμη με τα λίγα κέρματα που τους απέμειναν; Ή τα δύο παιδιά θα βρουν έναν τρόπο να συνεργαστούν ξανά και η ιστορία των γενεθλίων θα αλλάξει δρόμο;

    Η αγαπημένη βραχεία φόρμα των χιλίων λέξεων του μαέστρου του είδους Μάκη Τσίτα κάνει την επανεμφάνισή της με μια ρυθμική, ανατρεπτική ιστορία, βγαλμένη από τις κανονικές -και όχι τις εξιδανικευμένες- πραγματικότητες των οικογενειών. Προτάσεις κοφτές, μεστά νοήματα και μηνύματα που αιωρούνται και δεν προσγειώνονται έτοιμα προς κατανάλωση. Ο Τσίτας αποφεύγει πάντα τον ορατό διδακτισμό. Ακόμα και στο κλείσιμο της ιστορίας του, το happy end κινείται ανεξάρτητα από την παράδοση μηνυμάτων και διδαχών.

    Στο επίκεντρο του αυτή τη φορά βρίσκονται οι αδελφικές σχέσεις, το λάθος, η διαχείρισή του από τον αδικημένο και τον φταίχτη, η ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων χωρίς να φτάνουν στην επιτροπή διαφορών των ενηλίκων δικαστών, η οικοδόμηση εμπιστοσύνης και αδερφικότητας μέσα από τη σύγκρουση και το σφάλμα.

    Η εικονογράφηση του Νίκου Γιαννόπουλου καλύτερη ίσως από όλες τις δουλειές του, σε πιο λιτές γραμμές, αρτιότερη επιλογή χρωμάτων και μορφές καρτούν που σε κρατούν για τα καλά στις σελίδες του βιβλίου.

    Εκδόσεις Ψυχογιός. Για παιδιά 4-7 ετών. Προτείνεται.

    ΥΓ: Αν το είχα διαβάσει λίγες μέρες νωρίτερα, θα βρισκόταν στη #xrysh_lista_2018. Άδικο προς τους δημιουργούς.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Δώρο γενεθλίων
    Συγγραφέας: Μάκης Τσίτας
    Εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος
    Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Μαράντη
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, Μάρτιος 2018
    Ηλεκτρ. Σελιδοποίηση: Ελένη Σταυροπούλου
    Μακέτα εξωφύλλου: Τζίνα Γεωργίου
    Σελίδες: 56
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-618-01-2286-2
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular