More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΕκπαιδευτικά Νέα"Είμαστε ευγνώμονες στους αναπληρωτές, έχουν πάρει ένα κομμάτι της εκπαίδευσης στην πλάτη...

    “Είμαστε ευγνώμονες στους αναπληρωτές, έχουν πάρει ένα κομμάτι της εκπαίδευσης στην πλάτη τους”

    Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων  αναφέρθηκε στους αναπληρωτές, την αναγκαιότητα μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση καθώς και σε μια ιδιόμορφη ισοβιότητα.

    “Το καθεστώς με τους αναπλητές σήμερα είναι σε ένα οριακό σημείο και πραγματικά ως υπουργείο και ως κυβέρνηση είμαστε ευγνώμονες σε αυτούς τους ανθρώπους (σ.σ.: τους αναπληρωτές) οι οποίοι έχουν πάρει ένα κομμάτι της εκπαίδευσης στην πλάτη τους με τους όρους που το έχουν πάρει. Αυτό πρέπει να αναγνωριστεί. Ξέρω ότι πέρα από μία ηθική δήλωση αυτό δεν σημαίνει τίποτε απολύτως”.

    Ο κ. Γαβρόγλου δεσμεύτηκε ότι τον Οκτώβριο θα ανακοινωθεί ένας σοβαρός αριθμός μόνιμων διορισμών που θα γίνουν σε βάθος τριετίας. “Δυστυχώς”, είπε, “δεν μπορεί να γίνει από τον Σεπτέμβριο διότι όπως ξέρετε είναι πάνω από 120.000 οι αιτήσεις και αυτά όλα πρέπει να περάσουν από τον ΑΣΕΠ κλπ.”

    Τόνισε ότι τα σχολεία επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ανοίγουν την ώρα τους, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο μη επανάσταση αλλά ότι σίγουρα μας πάει ένα βήμα εμπρός ενώ τόνισε ότι “δε θα φέρουμε την αξιολόγηση από το παράθυρο. Δε θα είναι εργαλείο απολύσεων“.

    Τέλος για τις τριβές σε μερίδα εκπαιδευτικών (σχολικούς συμβούλους κτλ) είπε χαρακτηριστικά: “Δεν μπορεί να γίνονται προτάσεις όπου στο πίσω μέρος του μυαλού είναι μια ιδιόμορφη ισοβιότητα. Μια ιδιόμορφη αίσθηση ότι όλοι όσοι λειτουργούν σήμερα είναι αναντικατάστατοι. Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Είναι εκπαιδευτικοί. Και έχω την αίσθηση, την βεβαιότητα, ότι δεν είναι κάτι που έρχεται από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Αυτό είναι ένα πράγμα που έρχεται από ομάδες ανθρώπων οι οποίοι δεν θέλουν με κανέναν τρόπο να αφήσουν το όποιο πόστο που έχουν πάρει αξιοκρατικά τότε που το πήραν. Δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι η εκπαίδευση.”

    RELATED ARTICLES

    Most Popular