More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΕβδομάδα εθελοντισμού Νοιάζομαι & Δρω

    Εβδομάδα εθελοντισμού Νοιάζομαι & Δρω

    Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εθελοντισμού του Προγράμματος Νοιάζομαι & Δρω από τις 12/3 έως τις 18/3 στον Κινηματογράφο Αλίκη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μαραθώνα (ΚΕΔΜΑ) πριν από τις ταινίες θα προβάλλεται  ένα βίντεο με εθελοντικές δράσεις των μαθητών των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της Νέας Μάκρης και του Τύμβου Μαραθώνα. Στόχος της δημιουργίας αυτής της μικρής ταινίας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών και παρότρυνση για συμμετοχή σε ανάλογες δράσεις εθελοντισμου.

    Τα παιδιά με αφορμή πάντα κάποιο βιβλίο, νοιάστηκαν κι ανέλαβαν πρωτοβουλίες σχεδιάζοντας κι υλοποιώντας δράσεις για την Τρίτη ηλικία, τους άστεγους και το περιβάλλον. Κορύφωση των δράσεων ήταν η δημιουργία μιας Παιδικής Βιβλιοθήκης στην ΚΕΔΜΑ η οποία σε λίγες μέρες κλείνει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της!

    Το «Νοιάζομαι και Δρω» (http://noiazomaikaidrw.gr/) είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιούν το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός (www.desmos.org) και το Ίδρυμα Λαμπράκη (www.lrf.gr), με στόχο την καλλιέργεια του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, καθώς και την ενίσχυση μιας στάσης ζωής του ενεργού πολίτη στους μαθητές. Το όραμα είναι η δημιουργία μιας κοινωνίας που το «εμείς» είναι σημαντικότερο από το «εγώ»!

    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το σχεδιασμό και την υλοποίηση βιωματικών δράσεων στα σχολεία από εκπαιδευτικούς και μαθητές και στηρίζει τις δράσεις αυτές, μέσα από επιμορφωτικά σεμινάρια, πλήρες παιδαγωγικό πλαίσιο με εκπαιδευτικό υλικό και συνεχή δια ζώσης και εξ αποστάσεως υποστήριξη.

    Το «Νοιάζομαι και Δρω» είναι εφαρμόσιμο σε όλο το φάσμα της σχολικής εκπαίδευσης και έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 που υλοποιείται το πρόγραμμα στα σχολεία, έχει δημιουργηθεί το σχολικό δίκτυο «Νοιάζομαι και Δρω», το οποίο αποτελείται από 190 διαφορετικά σχολεία. Στο «Νοιάζομαι και Δρω» έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα 1.323 εκπαιδευτικοί και 18.145 μαθητές. Στις δράσεις των σχολείων έχουν λάβει μέρος η πλειονότητα των γονέων καθώς και περίπου 1.053 διαφορετικοί κοινωνικοί εταίροι και φορείς της κοινωνίας των πολιτών.

    Νοιάζομαι & Δρω κι ας είμαι παιδί! Εσύ;

    Κατεβάστε το βίντεο

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular