More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΕΓΩτοτροπίες-ΣΩΣ! Ποιος ξέβαψε έτσι άξαφνα και πώς;;; της Αναστασίας Στυλιανίδη (εικ.: Μ....

    ΕΓΩτοτροπίες-ΣΩΣ! Ποιος ξέβαψε έτσι άξαφνα και πώς;;; της Αναστασίας Στυλιανίδη (εικ.: Μ. Βαλάσογλου, Μ. Παγκάλου)

    «ΕΓΩτοτροπίες» είναι ο τίτλος που επέλεξε η Αναστασία Στυλιανίδη, δημιουργός του πιο ξεκαρδιστικού μουσικοθεατρικού κόμικ για όλη την οικογένεια.

    Οι εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη μας παρουσιάζουν ένα μουσικοθεατρικό κόμικ σε μια πολύ προσεγμένη  σκληρόδετη έκδοση, των  100 σελίδων με συνοδευτικό ηχογράφημα διάρκειας 70′ (Βιβλίο με CD – πλήρης ηχητική δραματοποίηση και 11 απολαυστικά τραγούδια)

    Ένα βιβλίο για τον «Εγωισμό», πρωτότυπο, ανατρεπτικό και πέρα από τα αναμενόμενα σε μια ξεχωριστή συνάντηση αγαπημένων Ελλήνων ηθοποιών  που δανείζουν τις φωνές τους, με σειρά εμφάνισης: Γιάννης Ζουγανέλης, Γρηγόρης Βαλτινός, Νένα Μεντή, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Αντώνης Λουδάρος, Ελένη Καρακάση, Γεράσιμος Γεννατάς και Στέφανος Λώλος.
    Μαζί τους και η Κοινή Γνώμη: Παύλος Κατσιβέλης – Μαρία Βασιλοπούλου (Jazz Matazz)

    Ένα πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα κόμικ  με ευφάνταστους χαρακτήρες σε μια περιπέτεια γεμάτη μυστήριο, αλληγορίες, χιούμορ και ανατροπές που θα σας συναρπάσουν…

    Όλα ξεκίνησαν ένα χειμωνιάτικο πρωινό, όταν ο Εαυτούλης, εκείνος ο ήρωας ο αδυνατούλης που κουβαλάει όλου του κόσμου τα «Εγώ», αποφάσισε να πάει στον γιατρό!
    Ο Δόκτωρ Έκτωρ αφού απέκλεισε κάποια αλλεργία, του αποκάλυψε πως έχει το σύνδρομο που πάσχουν οι περισσότεροι άνθρωποι πάνω στη γη δηλαδή «Ε-γω-ι-σμό»
    Η πλάτη του, από ευθεία, κύμα έγινε σε τρικυμία… «Ραχιαία Εγωτοτροπία»: πάθηση ψυχοσωματική! Δεν υπάρχει συνταγή, ούτε φαρμακευτική αγωγή…!  Μόνο ένας τρόπος υπάρχει και τον εγωισμό του να συμμαζέψει.

    Ο Αι Βασίλης έχει τη λύση και την καμπούρα του να σβήσει. Ο Εαυτούλης δε έχει άλλη επιλογή, αν θέλει η καμπούρα του να φύγει, έστω να του μείνει λίγη.
    Την υπόθεση αναλαμβάνει ο γνωστός Ντετέκτιβ ΣΩΣ και για να μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία ας μας συστηθεί ο ίδιος.

    «Το ξέρουν όλοι προφανώς, πως είμαι ο Νεντέκτιβ ΣΩΣ!
    Πριν καν ανάψει ο φακός,
    εγώ, εγώ έριξα φως!
    Εξαφανίσεις ή κλοπές,
    απάτες και απαγωγές..
    Γκάνγκστερ, μαφιόζοι και ληστές,
    με τρέμουν όλοι…
    yes, yes, yes!
    Μυστήρια γρίφοι, εκβιασμοί,
    τα έλυσα στο πι και φι!
    Όλα τα βρίσκω στη στιγμή,
    έχω εγώ μύτη γερή!
    Όλα αυτά γιατί, σαφώς,
    είμαι ο καλύτερος!
    Είμαι μέγας και τρανός!
    Είμαι ο Ντετέκτιβ ΣΩΣ

    Με την άδεια του Αι Βασίλη έστυψαν τη στολή του και το κόκκινο χρώμα το έκλεισαν σ’ ένα μπουκαλάκι. Όμως θέλει μεγάλη προσοχή να μην σπάσει, γιατί τότε θα αναγκαστεί να μείνει άσπρος για πάντα. Το φίλτρο αυτό το μαγικό θα πρέπει ο Εαυτούλης να το πάει στους τρεις «Ιππότες της Καρδιάς»!  Εκείνοι θα το μοιραστούν και θα φτιάξουν τρία αντίδοτα «Εγωισμού» παντός είδους και καιρού! Ας γνωρίσουμε λοιπόν τους τρεις ιππότες της καρδιάς, μιας και με τη βοήθεια τους, ο Εαυτούλης ίσως καταφέρει να αποχαιρετήσει για πάντα την καμπούρα του…

    Ο Ζαχάρης ο Πλάστης, στο επάγγελμα ζαχαροπλάστης, μας αποκαλύπτει το μυστικό του «Μια γλυκιά κουβέντα» φρέσκια διώχνει κάθε δυσαρέσκεια!. Η «Δώροθυ» η σχεδιάστρια μόδας, στέλνει μια «όμορφη σκέψη» είναι δώρο καρδιάς και  μας δείχνει την ευτυχία της προσφοράς! Ο Τρισδιάστατος, ο γνωστός εφευρέτης και αναντικατάστατος μας καλεί να φορέσουμε τα «3D γυαλιά» για να χωρέσουμε και τις «3» διαστάσεις της ζωής, το «Εγώ», το «Εσύ» και το «Εμείς»! Προσοχή μεγάλη γιατί το κόκκινο της στολής του Αι Βασίλη δεν έχει υποκατάστατο…

    Τότε φυσικά με την εκπλήρωση της αποστολής, ο Αι Βασίλης θα μπορούσε να αποκτήσει ξανά το κόκκινο χρώμα της στολής του. Δεν θα σας αποκαλύψουμε περισσότερα από την υπέροχη ιστορία που εκτυλίσσεται σε 100 σελίδες και θα απολαύσετε μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αλλά και από την ηχητική δραματοποίηση και τα 11 τραγούδια.

    Ένα βιβλίο πρόταση να δραματοποιήσετε μαζί με τα παιδιά, να κόψετε και να ράψετε στα μέτρα σας και να ετοιμάσετε την πιο ξεκαρδιστική μουσικοθεατρική παράσταση για μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά! Τα Χριστούγεννα εκπέμπουν ΣΩΣ μιας κι ο Αι Βασίλης ξέβαψε κι έχασε το κόκκινο του χρώμα. Αποτελεί ανεξιχνίαστο μυστήριο με πολλές ανατροπές, μια περιπέτεια για μικρούς και μεγάλους με αρκετή δόση χιούμορ για όλες τις εποχές.

    Έγχρωμα και μαυρόασπρα σκίτσα εναλλάσσονται και κάθε σελίδα μας αποκαλύπτουν  κρυμμένα μυστικά και μαγικά φίλτρα. Λεζάντες και σύγχρονα γραφικά προσδίδουν στην ιστορία μια δόση μυστηρίου και δίνουν μια κινηματογραφική διάσταση. Οι φιγούρες των ηρώων με έντονα χαρακτηριστικά, τονίζουν στοιχεία της πολύπλευρης προσωπικότητας τους. Κάθε ήρωας παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων και παρουσιάζεται  με το δικό του σύντομο βιογραφικό.
    Στο ρόλο του αφηγητή είναι ο Κόμηξ Γράφουλας, ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής ειδήσεων ο Ειδησέας  Ξερώτας, ο Ντετέκτιβ ΣΩΣ, ο οποίος ειδικεύεται στις υποθέσεις Μυστηρίου και ξωτικών υποθέσεων, ο Εαυτούλης που αντιπροσωπεύει τα «Εγώ» όλου του κόσμου και πολλοί άλλοι ήρωες. Φυσικά δεν πρέπει να παραλείψουμε τους Επαγγελματίες σχολιαστές που αποτελούν την κοινή γνώμη.
    Οι διάλογοι των ηρώων είναι σε ρίμα με έξυπνες ατάκες που κερδίζουν εντυπώσεις και συνοδεύονται τραγούδια που ξεσηκώνουν. Ευφάνταστη ιστορία με πολλά μηνύματα για την αξία της αγάπης, της προσφοράς, της αλληλεγγύης , του εθελοντισμού, για όλες τις ηλικίες.

    Μια διπλή πρόκληση για όσους ψάχνουν παραμύθια που λένε όλη την αλήθεια για όλες τις εποχές αλλά κι ένα υπέροχο κείμενο για τα Χριστούγεννα. Άραγε θα βρεθεί το αντίδοτο για να εξαφανιστεί η καμπούρα του Εαυτούλη; Ο «Εγωισμός» πρέπει να σβήσει κι ο Αι Βασίλης να ξανακοκκινίσει… Ανακαλύψτε στις σελίδες του βιβλίου το θεώρημα της Ελευθερίας και πως ο καθένας μπορεί να ορίζει το καλό και το κακό και να αποφασίζει για τον εαυτό του.
    γιατί το «Εγώ» δεν υπάρχει χωρίς το «Εσύ» και δεν ανθίζει μακριά από το «Μαζί»…

    Με μια λέξη ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ! Αναζητήστε το…
    Κυκλοφορεί ανάμεσά μας… Στα βιβλιοπωλεία!
    Για ηλικίες από πατημένα έξι… έως όσο κανείς αντέξει!

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: ΕΓΩτοτροπίες-ΣΩΣ! Ποιος ξέβαψε έτσι άξαφνα και πώς;;;
    Συγγραφέας: Αναστασία Στυλιανίδη
    Εικονογράφηση: Μιχάλης Βαλάσογλου, Μαρία Παγκάλου
    Μουσική: Γιάννης Μακρίδης
    Επιμέλεια κειμένου:
    Φωτεινή Καπή – Αθανάσιος Κουβούσης
    Εκδόσεις: Κόκκινη κλωστή δεμένη, 2017
    Γραφ. σχεδίαση πλαισίων: Δέσποινα Μιχαλά, Θεμιστοκλής Οικονόμου
    Γραφιστική επιμέλεια: Άγγελος Σολδάτος
    Σελίδες: 100
    Μέγεθος: 24,6 Χ 24,6
    ISBN: 978-618-5151-47-8

     

    Δώρα Πουρή
    Δώρα Πουρή
    Νηπιαγωγός, συντάκτης του elniplex. dwrapouri@yahoo.gr
    RELATED ARTICLES

    Most Popular