More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΕικονογράφος του 2018 στη Μ. Βρετανία ο Άξελ Σέφλερ αλλά και πικραμένος...

    Εικονογράφος του 2018 στη Μ. Βρετανία ο Άξελ Σέφλερ αλλά και πικραμένος…

    Ο αγαπημένος εικονογράφος παιδικών βιβλίων Άξελ Σέφλερ κέρδισε το βραβείο του εικονογράφου της χρονιάς 2018 στα British Book Awards στις 14 Μαίου που διοργανώνει το περιοδικό Bookseller.

    Ο γεννημένος στη Γερμανία Σέφλερ, γνωστός παγκοσμίως από τα βιβλία του με την Τζούλια Ντόναλντσον όπως το Γκρούφαλο και το Room on the Broom, ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός για την πολιτική κατάσταση στη Μ. Βρετανία κατά την απονομή του βραβείου.

    «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το σπίτι μου εδώ και 35 χρόνια. Δεν θα υπήρχε κανένα Gruffalo χωρίς την ΕΕ. Και αν είχα σπουδάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα έπρεπε να φύγω μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου το 1985. Έτσι δεν θα υπήρχε ποτέ η επιτυχημένη αγγλο-γερμανική συνεργασία Donaldson-Scheffler. Είμαι πολύ ευγνώμων για την απόφαση των κριτών να επιλέξουν έναν ξένο-πολίτη της Ε.Ε (μετά το Brexit) για το βραβείο αυτό. Είναι μια όμορφη χειρονομία. Αλλά το δέχομαι με βαριά καρδιά και ίσως ένα ελαφρώς πικρό συναίσθημα – το νιώθω σαν ένα βραβείο παρηγοριάς ή ακόμα και ένα δώρο αποχαιρετισμού».

    Συγγραφέας της Χρονιάς ανακηρύχθηκε ο Φίλιπ Πούλμαν χάρη στην κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου της νέας τριλογίας του, Το βιβλίο της σκόνης (La Belle Sauvage), με το οποίο επέστρεψε στον κόσμο της επιτυχημένης “Τριλογίας του κόσμου”

    Βιβλίο της Χρονιάς αναδείχθηκε το Eleanor Oliphant Is Completely Fine της Γκέιλ Χάνιμαν ενώ ξεχώρισαν ακόμα το Reservoir 13 του Jon McGregor, The Dry της Τζέιν Χάρπερ και 5 Ingredients του Τζέιμι Όλιβερ ως το Lifestyle βιβλίο της χρονιάς.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular