More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+Επιμένει ο Γ. Πατούλης, επιμένει κι ο Υπουργός

    Επιμένει ο Γ. Πατούλης, επιμένει κι ο Υπουργός

    Συνάντηση Υπουργού Παιδείας, Πρόέδρου της ΚΕΔΕ και Υπουργού Εσωτερικών. Ή αλλιώς συνάντηση για το ζήτημα της υποχρεωτικής ένταξης των προνηπίων στις δομές των νηπιαγωγείων καθώς και θέματα που αφορούν στη συντήρηση και βελτίωση των σχολικών μονάδων, παιδικών σταθμών συζήτησαν ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη και τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη.

    Ο Γ. Πατούλης ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 11 δήμοι που υποστηρίζουν ότι είναι χωρίς τη συναίνεσή τους στον κατάλογο με τους 184 δήμους οι οποίοι συμμετέχουν στην υποχρεωτική εφαρμογή της δίχρονης φοίτησης στο νηπιαγωγείο, και ζήτησε από τον Υπουργό Παιδείας να εξετάσει το ζήτημα ώστε να μην συμπεριληφθούν στους δήμους αν όντως έγινε έτσι. Μετάφερθηκαν μάλιστα αναφορές από δήμους οι οποίοι -άκουσον και ευλόγησον- απάντησαν ότι επαρκούν οι κτιριακές υποδομές αλλά δεν συναίνεσαν στην υπαγωγή των προνηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία. Δηλαδή οι τοπικοί αιρετοί να αποφασίζουν αν θα εφαρμόσουν νόμο του κράτους ενώ υπάρχουν οι κτιριακές υποδομές!

    «Η ΚΕΔΕ εμμένει στη θέση της όπως αποτυπώνεται και στο ψήφισμα του ετήσιου τακτικού της συνεδρίου, κατά της ένταξης των τετράχρονων στην διετή προσχολική εκπαίδευση στα νηπιαγωγεία. Σε κάθε περίπτωση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει το νέο νομοθετικό πλαίσιο ωστόσο είναι αναγκαίο να διασφαλιστεί ότι δε θα διαταραχθεί η καθημερινότητα και ο οικογενειακός προγραμματισμός των εργαζόμενων γονέων, οι οποίοι μέχρι σήμερα είχαν τη δυνατότητα να φιλοξενούνται τα παιδιά τους σε δημοτικές δομές, με πρόγραμμα σίτισης, περίθαλψης και λειτουργούσαν 11, και όχι 9 μήνες το χρόνο και μάλιστα με διευρυμένο ωράριο», επανέλαβε ο κύριος Πατούλης τη γνωστή θέση της ΚΕΔΕ.

    Ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου εμφανίστηκε ανυποχώρητος ως προς την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής φοίτησης στο νηπιαγωγείο και ζήτησε τη στενότερη συνεργασία των δήμων για την επίτευξη αυτού του στόχου.
    «Είναι σαφές ότι σημαντικό στοιχείο για την επιτυχία μιας τέτοιας εμβληματικής μεταρρύθμισης είναι η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και το υπουργείο θα την επιδιώξει με κάθε τρόπο» είπε.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular