More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΗλεκτρονική επιχείρηση Σπάρτακος, του Νίκου Φουστέρη

    Ηλεκτρονική επιχείρηση Σπάρτακος, του Νίκου Φουστέρη

    Πολλοί διαβάσαμε τις τελευταίες μέρες για τα εκατοντάδες παιδιά που νοσηλεύονται πλέον με την πρωτόγνωρη διάγνωση του εθισμού στις οθόνες (κινητά, τάμπλετ, τηλεοράσεις, παιχνιδομηχανές). Είναι μια νέα πραγματικότητα και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι είμαστε ακόμα στην αρχή. Το πράγμα, δίχως να κινδυνολογώ, θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη ένταση τα προσεχή χρόνια. Και αυτήν την βεβαιότητα την εδράζω στην απίστευτη εξάρτηση και εθισμό που δείχνουν σε κοινωνικά δίκτυα και άλλα συναφή άνθρωποι που ανήκουν σε άλλες γενιές, που έπαιξαν σε κούνιες, αυλές και δρόμους, που μέχρι τα 20-30-40 τους δεν ήξεραν τι είναι ηλεκτρονικός υπολογιστής ή facebook. Φανταστείτε τις γενιές που γαλουχήθηκαν με το ρούτερ δίπλα στο μπιμπερό και η πέμπτη λέξη που έμαθαν μετά το μαμά, μπαμπά, παππού, γιαγιά είναι το γουάι φάι.

    Τα βιβλία αρχίζουν και πληθαίνουν πάνω στο θέμα. Και ενώ πριν 8-10 χρόνια απευθύνονταν σε εφήβους και λυκειόπαιδα, χρόνο με το χρόνο κατεβαίνουν: γυμνάσιο, εσχάτως και δημοτικό που κατά τη γνώμη μου είναι πλέον και το μεγάλο πρόβλημα: να ζεις την παιδική σου ηλικία μπροστά σε οθόνες και μόνο.

    Η Ηλεκτρονική Επιχείρηση Σπάρτακος του Νίκου Φουστέρη είναι ένα εγχειρίδιο γνώσης και περιήγησης στο αχανή κόσμο του διαδικτύου με περιπετειώδη μορφή. Με ήρωα τον Σπάρτακο, έναν πιτσιρικά που παίζει κι αυτός με τις ώρες στον υπολογιστή του και εύρημα τον ηλεκτρονικό μάγο Λυχναντίν, ξεκινά μια περιπλάνηση σε αυτόν τον θαυμαστό, απέραντο και ενίοτε επικίνδυνο κόσμο, όπου όλα όσα ζουν στην κοινωνία, αντικατοπτρίζονται και εκεί. Μ κίνητρο τη σωτηρία του ευφυούς προγραμματιστή του Λυχναντίν, Ντιτζιμπίδη, ξεκινούν τα μπερδέματα αλλά επιλύονται και δεκάδες απορίες και θολά σημεία: ανακύκλωση συσκευών, προγράμματα μάγοι, usb, ολόγραμμα, προγραμματιστές, ιός, πλοήγηση, εικονική πραγματικότητα, μενού, παιχνίδια, δικτυακές πύλες, firewall και πολλές ακόμα ορολογίες παρελαύνουν μέσα από την περιπέτεια του Σπάρτακου.

    Η ιστορία είναι ρυθμική, η δομή της περιπέτειας τυπική, η πολύ ενδιαφέρουσα εικονογράφηση έγινε επίσης από τον Νίκο Φουστέρη, ενώ στο τέλος υπάρχει ένα πλήρες παράρτημα με επεξηγηματικές σημειώσεις σε όρους και λέξεις της τεχνολογίας που συναντάμε στο κείμενο.

    Εκδόσεις Πατάκη.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ηλεκτρονική επιχείρηση Σπάρτακος
    Σειρά: Διαδικτυακά παιχνιδομυστήρια
    Συγγραφέας: Νίκος Φουστέρης
    Εικονογράφηση: Νίκος Φουστέρης
    Φιλμ μοντάζ: Μαρία Ποινιού-Ρένεση
    Εκδόσεις: Πατάκη, Νοέμβριος 2018
    Διόρθωση: Αντωνία Γουναροπούλου
    Σελιδοποίηση: Κωνσταντίνος Καπένης
    Σελίδες: 104
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-960-16-6877-2
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular