More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΗ Ανάσταση του Χριστού, του Φίλιππου Μανδηλαρά (εικ.: Ναταλία Καπατσούλια)

    Η Ανάσταση του Χριστού, του Φίλιππου Μανδηλαρά (εικ.: Ναταλία Καπατσούλια)

    anastasixristou_cover

    “Γιο του θεού τον είπανε, προφήτη και Μεσσία,
    στην Παλαιστίνη μίλησε για του θεού τη βασιλεία.
    Όμως το κήρυγμά του ενόχλησε ιερείς και εξουσία,
    τον δίκασαν, τον σταύρωσαν με μίσος και μανία”.

    Η φήμη του Χριστού έχει απλωθεί παντού στην Παλαιστίνη. Όλοι θέλουν να τον συναντήσουν. Να βοηθηθούν από αυτόν. Όλοι; Όχι! Πολλοί ιερείς είδαν στα λόγια του απειλή για τους ίδιους. Ξεσκόνισαν τη διδασκαλία του και βρήκαν όλα όσα μπορούσαν να ερμηνεύσουν ως απειλητικά. Πλησίασαν τον Ιούδα και του έδωσαν τριάντα αργύρια για να τους τον παραδώσει.

    Το βράδυ της Πέμπτης, ο Χριστός έπλυνε τα πόδια των μαθητών του και δείπνησαν μαζί. Λίγο μετά, στον κήπο της Γεσθημανής, συνελήφθη και οδηγήθηκε στο συμβούλιο.

    Όλα παίρνουν το γνωστό δρόμο τους. Δίκη. Καταδίκη. Ακάνθινο στεφάνι, σταυρός, Γολγοθάς, σταύρωση. Κι ύστερα… η Ανάσταση, η νίκη πάνω στο θάνατο.

    Ισορροπώντας ανάμεσα στο ρεαλισμό και το χιούμορ, ο Φίλιππος Μανδηλαράς γράφει με το γνωστό τρόπο που διαπερνά όλα τα βιβλία της σειράς “Η πρώτη μου…” (ιστορία, μυθολογία, βίβλος) για την μεγάλη στιγμή της Ανάστασης του Χριστού πιάνοντας την ιστορία από την εξάπλωση της φήμης του Ιησού και την ανησυχία που είχε σκορπίσει στους αξιωματούχους η διδασκαλία του.

    Αυτό που ξεχωρίζει αυτό το βιβλίο, πέρα από τον ρεαλιστικό και εύκολο τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει την ιστορία της Ανάστασης για τα παιδιά, είναι η χρήση και αρκετών πεζών και διαλογικών μερων που απελευθερώνουν από την πίεση της ρίμας και βοηθούν την ιστορία να εξελιχθεί με φυσικότητα, άνεση και διεισδυτικότητα. Θαρρώ πως αυτό το βιβλίο είναι σα μια στατική ταινία κινουμένων σχεδίων.

    Η εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια όμορφη, ξεκάθαρη, απόλυτα ρεαλιστική, με κίνηση, με ωραίες χρωματικές αντιθέσεις σε πολλές περιπτώσεις. Η σκηνή που ο Χριστός κουβαλά το σταυρό προς το Γολγοθά υπέροχη.

    Για μένα που δεν έχω καλή σχέση με το Πάσχα και δεν δαπανώ πολύ χρόνο με τα παιδιά για να τους λέω αυτά που θα ακούσουν από δέκα μεριές όλες τις μέρες του Πάσχα για 12 χρόνια που θα είναι μαθητές στο ελληνικό σχολείο, αυτό το βιβλίο νομίζω περιέχει ευσύνοπτα και καθαρά όλες τις πτυχές της ζωής του Ιησού.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Η Ανάσταση του Χριστού
    Συγγραφέας: Φίλιππος Μανδηλαράς
    Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Φεβρουάριος 2015
    Σελίδες: 36
    Μέγεθος: 20 Χ 20
    ISBN: 978-960-569-310-7

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular