More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΗ ιστορία του κόσμου με μια ματιά, των Ρουθ Μπρόκλχερστ και Χένρυ...

    Η ιστορία του κόσμου με μια ματιά, των Ρουθ Μπρόκλχερστ και Χένρυ Μπρουκ

    Αν νομίζετε ότι η Ιστορία είναι το βαρετό σχολικό μάθημα, όπως ίσως έχετε ακούσει να λένε, δεν έχετε διαβάσει το βιβλίο «Η ιστορία του κόσμου με μια ματιά». Πρόκειται για ένα ταξίδι αστραπή στην ιστορία της ανθρωπότητας το οποίο είναι δύσκολο να αφήσει αδιάφορο και τον πλέον απαιτητικό αναγνώστη.

    Το βιβλίο χωρίζεται σε τέσσερα μέρη. Το πρώτο μέρος αναφέρεται στον Αρχαίο Κόσμο, το δεύτερο στον Μεσαιωνικό κόσμο, και το τρίτο και τέταρτο μέρος στον Πρώιμο  Σύγχρονο και Σύγχρονο Κόσμο αντίστοιχα.

    Οι δημιουργοί του βιβλίου κατάφεραν σε 160 σελίδες να αποτυπώσουν σημαντικά γεγονότα της ανθρωπότητας από την Εποχή των Παγετώνων μέχρι τη σύγχρονη εποχή της κρίσης αλλά και της ελπίδας. Αυτοκρατορίες, θρησκείες, σημαντικές ανακαλύψεις, εφευρέσεις, επινοήσεις κι εξέχουσες προσωπικότητες βρίσκουν τη θέση τους στα σύντομα κείμενα, στα σχόλια αλλά και στα δίχρωμα σκίτσα του βιβλίου. Χάρτες, χρονοδιαγράμματα, σύντομα αποσπάσματα ομιλιών, πηγές συνθέτουν ένα ενδιαφέρον πολυτροπικό κείμενο φιλικό προς τον αναγνώστη!

    Η γλώσσα είναι σαφής και κατανοητή, γεγονός το οποίο οφείλεται και στην Κατερίνα Σέρβη η οποίο έχει μεταφράσει το κείμενο. Χωρίς περιττούς εντυπωσιασμούς το βιβλίο κατορθώνει να ισορροπήσει άψογα ανάμεσα στην επιστημονικότητα και την απλότητα αλλά σε καμία περίπτωση την απλοϊκότητα.  Η επιλογή των σκίτσων στην εικονογράφηση αφαιρεί τη σοβαροφάνεια στο βιβλίο. Υπονοεί άλλωστε ότι η ιστορία γράφεται από ανθρώπους κι εμπεριέχει τη δική τους οπτική γωνία για τα γεγονότα η οποία δηλώνεται και από τις επιλογές των όσων αναφέρονται ή παραλείπονται. Το γεγονός αυτό δεν μειώνει την αξία του βιβλίου το οποίο μάλιστα τελειώνει με την προτροπή προς τον αναγνώστη: «Συνέχισε να ανακαλύπτεις. Το ταξίδι στην ιστορία μόλις ξεκίνησε».

    Οργάνωση, συμπληρωματικά στοιχεία αλλά και χιούμορ συνθέτουν ένα σύγχρονο βιβλίο γνώσης το οποίο αν υπήρχε τρόπος να διεισδύσει μαζί με άλλα αξιόλογα του είδους, θυμηθείτε τα εξαιρετικά βιβλία γνώσης της Μαρίας Αγγελίδου, στις σχολικές τάξεις, θα είχαμε σίγουρα πολλά περισσότερα παιδιά  τα οποία θα ενδιαφέρονταν για την ιστορία.

    Ασφαλώς στα προτεινόμενα!

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
    Τίτλος: Η ιστορία του κόσμου με μια ματιά
    Τίτλος πρωτοτύπου: A short history of the world
    Συγγραφέας: Ρουθ Μπρόκλχερστ, Χένρυ Μπρουκ
    Συγγραφέας: Adam Larkum
    Σειρά: Βιβλία γνώσεων
    Μετάφραση: Κατερίνα Σέρβη
    Εκδόσεις: Πατάκη, Ιανουάριος 2019
    Υπεύθυνη έκδοσης: Υβόνη Καρύδη
    DTP: Σπυριδούλα Βονίτση
    Σελίδες: 160
    Μέγεθος: 15 Χ 21
    ISBN:
    978-960-16-7998-3

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular