More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧΛ-20208-11 ετώνΗ Κατ Γουλφ ερευνά, της Λόρεν Σεντ Τζον

    Η Κατ Γουλφ ερευνά, της Λόρεν Σεντ Τζον

    Η εισβολή ενός ληστή στο σπίτι της νεαρής Κατ Γουλφ γίνεται η αφορμή για μεγάλες αποφάσεις κι ευχάριστες αλλαγές στη ζωή της.  Η Κατ και η μητέρα της, η οποία είναι κτηνίατρος, μετακομίζουν σε ένα σπίτι στη εξοχή του Ντόρσετ, στο ειδυλλιακό Μπλούμπελ Μπέι, κοντά στον Κόλπο των Δεινοσαύρων. Η Κατ είναι τρισευτυχισμένη καθώς πρόκειται να αποκτήσει επιτέλους ένα κατοικίδιο… το οποίο όπως αποδεικνύεται είναι μια μάλλον τρομακτική για πολλούς αλλά όχι και για την Κατ, γάτα Σαβάνας.

    Η Κατ αποφασίζει κατά τη διάρκεια των διακοπών να κερδίσει χαρτζιλίκι ώστε να αγοράσει έναν φορητό υπολογιστή ώστε να εκπαιδευτεί διαδικτυακά στην πολεμική τέχνη της Μαγκούστα, στήνοντας τη δική της επιχείρηση φύλαξης κατοικίδιων. Η ενασχόλησή της αυτή γίνεται αφορμή να γνωρίσει ένα συνομήλικο κορίτσι, τη Χάρπερ Λαμπ, η οποία έχει σπάσει και τα δύο της πόδια εξαιτίας ενός ατυχήματος με το ατίθασο άλογό της. Τα δύο κορίτσια δε θα αργήσουν όχι μόνο να γίνουν φίλες αλλά και να προσπαθήσουν από κοινού να εξιχνιάσουν ένα επικίνδυνο μυστήριο το οποίο σχετίζεται με την εξαφάνιση ενός πελάτη της Κατ.

    Η φαινομενικά ήσυχη πόλη αποδεικνύεται τελικά πως κρύβει αρκετά μυστήρια, όπως αυτό της κλεμμένης κολοκύθας, κι ακόμα περισσότερους κινδύνους. Η ένταση κλιμακώνεται όταν τα δύο κορίτσια ανακαλύπτουν στοιχεία για μία αποτυχημένη στρατιωτική αποστολή κι έναν Ρώσο διπλό πράκτορα. Στην ιστορία δεν αργεί να εμπλακεί και ο ιδιόρρυθμος Υπουργός Άμυνας ο οποίος τυγχάνει να είναι και παππούς της Κατ.

    Η ιστορία της Λόρεν Σεντ Τζον είναι μια καλογραμμένη περιπέτεια κλασικού μυστηρίου απολύτως εναρμονισμένη με την εποχή της. Οι ανθρώπινες σχέσεις, η τρίτη ηλικία, τα οικολογικά μηνύματα αναδύονται αβίαστα ταυτόχρονα με την επίλυση του μυστηρίου δημιουργώντας ένα άρτιο αφήγημα το οποίο κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του/της αναγνώστη/στριας ως την τελευταία σελίδα! Οι επιλογές των ονομάτων όχι μόνο των ηρώων αλλά ακόμα και των επινοημένων πολεμικών τεχνών, όπως της Μαγκούστα, κάθε άλλο παρά τυχαίες είναι αποδεικνύοντας την αγάπη της συγγραφέως στη λεπτομέρεια αλλά και την έρευνα.

    Ανυπομονούμε να απολαύσουμε το δεύτερο βιβλίο της σειράς το οποίο θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο το φθινόπωρο.
    Στα προτεινόμενα!

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Η Κατ Γουλφ ερευνά
    Συγγραφέας: Λόρεν Σεντ Τζον
    Εικονογράφηση: Μπέιντι Γκουό
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Ιούνιος 2019
    Μετάφραση: Μαρία Νεφέλη Ταμία
    Προσαρμογή εξωφύλλου: Γιώργος Παναρετάκης
    Διόρθωση: Δώρα Γιακουμή
    Σελίδες: 384
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-03-1809-8

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular